Recept på brödet!!

Här kommer receptet efter önskemål!!


Börjat packa inför resan!!

Kom på igår att vi nog behövde packa inför skidresan i dag, det går ju snabbt eftersom vi inte behöver så mycket. Men det är ju bra att kolla upp ifall något behöver tvättas, så att man inte kommer på det sista dagen.
I morgon ska jag laga den maträtt som vi ska ha med oss, det blir kyckling i ugnen med en lingonsås, mums!! Skidor och pjexor måste också lånas av mamma, det är en del som måste fixas även ifall man bara ska åka några dagar.


Bakat bröd till skidresan!!

Har vatt jätte duktig i dag och bakat 2 bröd som jag ska ha med till skidresan. Nyttigt och gott Anna Skipper,"Du är vad du äter" bröd. Har lagat det innan, det är supergott, grovt bröd men ändå mjukt och saftigt.


Nytt i garderoben!!

I går när jag och ♥Lotten♥ shoppade så köpte jag en tunn lila jacka, 3 bas tröjor (vit, svart och rosa), ett par solglasögon och färg till håret. Jag är supernöjd med mina köp!!



Styrketräning med Lotten och Tobbe!!

Eftersom vi är bjudna på middag i dag så missar jag ju träningen i kväll så därför ska jag åka och styrketräna med Lotten och Tobbe istället. Det kan vara kul med lite omväxling ibland, bara man rör på sig.





Just det, jag och Lotten shoppade ju i går, bilder kommer senare i dag/kväll!!

Earth hour!!

Ja, i går var det ju tjejkväll, det blev bio och en massa mys. Bion var helt okej, jag har ju inte läst boken, så jag har inget att jämföra med. Hemma hos Lotten hade vi earth hour, ja vi släckte allt(förrutom tv:n,hihi). Var det någon annan som släckte ner mellan halv 9 och halv 10 i gårkväll??
Efter att vi hade varit hos Lotten ett tag som kom tobbe och Koffe dit, dom skulle förfesta, ha ha, det var underhållande!!=)

Tack Lotten, Lina och Sandra för en super mysig kväll!!=)



Bilder från i går!!

I går hade vi ett extra-pass på Korpen, det kom inte så många som vi hade hoppats på men det blev lyckat ändå. Här kommer lite bilder från gårdagen!!=)




-1,7kg på 5 dagar!!

Jag skrev ju i onsdags att jag hade gått ner 0,5kg och när jag vägde mig i morse märkte jag att det var ännu mer, -1,7kg sen i måndags. Första veckan hände det inget på vågen, lagom frustrerande eftersom jag var så duktig, tänkte att jag kanske gjorde något fel. "Jag ger det en vecka till på samma spår" tänkte jag och det gjorde jag verkligen rätt i. Från måndag till onsdag gick jag ner 0,5kg och från måndag till i dag har jag gått ner 1,7kg, det är helt sjukt tycker jag. Varför hände det inget första veckan, och varför bara rinner det av mig nu?? Jag är i alla fall jätte glad att det har gett resultat, det är ju inte hur lätt som helst att avstå från godsaker och att leva på typ bara sallad.
Hade det vatt lätt hade alla människor i världen varit smala, eller hur!?!?



  

Även denna helgen fullbokad!!

Vårt träningspass gick bra som vanligt, tyvärr missar jag nästa torsdag,  åker jag ju skidor. Men det kommer bli så himla roligt, och jag är helt övertygad om att mamma♥ kommer göra ett bra jobb med att stå där själv i mitten.


Som vanligt är även denna helgen fullbokad;

FREDAG:
I morgon kl: 20.00 så ska vi ha ett extrapass på Korpen, det blir ett stationspass+ fest efter. Jag ska bara vara med på gympan och lite efteråt, ska hem till min Jeppe sen.





LÖRDAG:
Förhoppningsvis så kommer jag och Lotten gå vår efterlängtatde shoppingrunda på lördag, va har snackat om det så länge nu=). Och efter shoppingen så ska vi åka och handla mat, det blir nämligen tjejmiddag på kvällen. Jag, Lotten, Sandra och Lina så ha mys, mys=). Först ska vi träffas på filmstaden i Lund och kolla på "en Shoppaholics bekännelser" sen sticker vi hem till Tobbe och Lottens lägenhet och lagar middag och myser. Kommer bli hur trevligt som helst. Mys, mys med dom bästa!!=)





SÖNDAG:
På söndag är vi bjudna på middag hemma hos Jeppes mormor och morfar, även Tobbe och Lotten ska dit, kul!!=)

Som ni märker så är det fullt upp för min del hela helgen.

Smoothie

Har precis lagat en smarrig smoothie, har aldrig gjort det innan, det var ju super gott. I den har jag lätt vaniljyohugurt, lättmjölk, frysta hallon och en banan. Nästa gång ska jag prova att ha i apelsin stället för banan, det kan nog också bli gott.!!=)




Wii.....det börjar synas på vågen!!

Jag har ätit nyttigt sen förra måndagen och äntligen börjar det ge resultat, i dag visade vågen -0,5, wiii va glad jag är. Det är ju inte så mycket, men det visar ju att jag är på rätt väg, hellre i lagom takt annars är det svårare att hålla.

Direkt efter jobbet åkte jag och handlade, bla en grillad kyckling och en massa frukt och grönt. Så i dag blev den en kycklingsallad till middag, gjorde så pass mycket att det blev över till lunch i morgon, super!! Jag har duschat och packat träningsväskan till i morgon och sitter här och känner mig nöjd över dagen som gått!!=)



Tränat, duschat och ätit!!

I dag har jag vatt och tränat, åkte till kävinge på ett stationspass, det är som ett medelpass med extra styrka, med bla, hantlar och gummiband. Det är riktigt jobbigt och jätte kul!!=) Efter träningen var det raka vägen in i duschen sen var det dags att fylla på mat i magen, det blev stekt kyckling och sallad.



I dag på jobbet har jag ätit sallad och lite fajitas(blev över från i går). Vi bjöd nämligen hit Tobbe och Lotten till oss i går och då bjöd vi på fajitas, gott gott!!=) Vi kollade sen på Changeling med Angelina Jolie, tyvärr somnade jag, men dom andra sa att den va jätte bra. Jag vill jätte gärna se den, så jag får se den själv någon annan gång. Har bara hört positivt om den filmen.


 
Bilder från Changeling.


Nu ska jag kolla lite på tv sen är det sängen som gäller!!

Jippi!!

I går skrev jag att jag kanske skulle göra något jätte kul nästa vecka och nu är det bestämt, vi ska åka skidor. wiiiii!!!!!=)
I dag frågade vi båda på jobbet ifall vi kunde vara lediga torsdag och fredag nästa vecka, och det var inga problem. Det kommer alltså bli en lång weekend till Hemsedal, Norge. Det var egentligen Jeppes föräldrar som först hade bokat en stuga, och när Tobbe och Lotten fick reda på det ville dom också följa med, och likaså vi. Jag trodde aldrig att vi skulle åka skidor i år, men nu behöver jag inte tänka längre på det, för vi ska ju åka redan nästa vecka. Gud va kul det kommer bli, och extra kul att "lilla lilla Lotten" också ska med!!!!!!!=)



Hemsedal Skisenter





Vår stuga!!


Så mysigt!!=)



Dagens bild!!


Kanske, kanske, kanske...

Kanske, kanske, kanske ska vi göra något jätte kul om ca 2 veckor. Ska bara höra på våra jobb om vi kan vara lediga. Håller tummarna för att det ska gå att lösa, hade vatt super kul isåfall. Berättar mer om det i morgon omifall det blir av eller inte.
 Ni kan ju spekulera och gissa vad det kan vara, Sandra du som redan vet får inte gissa, hihi!!=)



Vad kan det vara?


"Har ni efterfest på eran ballkong?"

Hade en supertrevlig kväll i går, tack Tobbe och Lotten för att ni bjöd oss på restaurang och bowling.
Vi träffades först i deras fina lägenhet och tog en drink, sen bar det av till Sandras i lund. Det blev fondué såklart som alltid när man äter där. Och jag var duktig och beställde en sallad till köttet istället för pommes, det var mumsigt. Jag och Loddan delade på en flaska vin och "grabbarna" drack öl.
Efter den utsökta middagen gick vi till stationen och tog tåget till Malmö, då var det dags att bowla på Kronprinsen. Där var inte så mycket folk, men det var mysigt ändå!!=) Första rundan vann Jeppe och andra vann jag, wii!!!=)
Efter bowlingen bestämde vi oss för att ta en taxi hem till Tobbe och Loddan för att efterfesta på deras ballkong, hahaha!!=) Jag och Lotten var lagom dryga i bilen satt och sjöng en massa, men vi tyckte ju att vi var JÄTTE roliga!!=) När vi kom till lägenheten tog Jeppe och Tobbe varsin öl och jag och Loddan myste i soffan och somnade typ direkt, hahaha så var det med den efterfesten. Jag och jeppe sov över hos dom, sov faktriskt jätte bra, annars brukar jag har svårt för att somna när man sover över hos någon annan. Men deras soffa var riktigt skön att sova i, tack Tobbe och Lotten för att vi fick sova hos er och tack än en gång för att ni bjöd oss på middag och bowling!!!=)








 

Dagens bilder!!


We on the Wii-board!!

I går var våra underbara vänner Sandra och Daniel här, mysigt som alltid. Innan dom kom hit bestämde jag mig för att koppla in Wii i tv-rummet, och jag lyckades, är stolt över mig själv. Jag tänkte jag skulle prova på lite innan dom kom och det var både kul och svårt.
Sandra och Daniel hade handlat med sig frukt, bla jordgubbar, så himla gulligt, sandra tänkte på mig, jag försöker ju inte äta en massa onyttigt. Tack sandra för att du är så gullig och tänker på mig!!=)
Under kvällen kollade vi lite på Let´s dance och spelade Wii såklart.
Tack för en mysig kväll!!=)








Jag går på lina.

Sandra går på lina.


We on the Wii-board!!

Min helg!!

FREDAG:
Har vatt på det årliga besöket hos tandläkaren i dag, och det gick galant, inga hål och allting så bra ut. Skönt slippa lägg pengar på det.
I kväll kommer Sandra och Daniel hit, mys mys, det var ju ett tag sen vi sågs, det ska bli kul.



LÖRDAG:
I morgon så är vi bjudna på restaurang och bowling av Tobbe och Lotten, wii va kul!! Först ska vi träffas hemma hos dom och ta en fördrink sen tar vi bussen till Sandras för att äta gott. Efter middagen tar vi oss till stationen och åker tåget till malmö för att bowla och ha kul. Den ville jätte gärna bjuda oss på något som tack för att vi(mest Jeppe) har hjälpt dom med renoveringen av lägenheten. Vi ser verkligen fram emot morgondagen!!=)




SÖNDAG:
Förhoppningsvis blir det shopping med Lotten på söndag, beror lite på hur pigga vi är, hihi. Vi skulle egentligen shoppat förra söndagen men då blev ju lilla Lotten sjuk=(. Håller tummarna för denna söndagen!!=)


Ha ha, jag och Lotten på söndag!!

Middag!!

I dag blev det fläskfilé, ungsbakade morötter och en god sallad. Det blir mycket snack om mat för tillfället, men så är det ju är man bantar, det enda man tänker på är mat, "vad jag har ätit" och "vad jag ska äta". Hoppas ni kan stå ut!!


Dagens bild!!

Fina Måns!!



Det känns super!!

Det har gått jätte bra hitintills denna veckan med maten, har inte ätit något onyttigt. Var tvungen att baka i tisdags,(en varje vecka bakar på jobbet, det var min tur denna veckan) bakade en chokladkaka, var faktiskt inte så jobbig. Jag bad en av mina kollegor att ta hand om kakan när det var dags att fika, jag ville inte vara med i fikarummet och bli frestad. Jag drack av min flaska vatten i stället, hehe.
Under lunchen både i går och i dag har jag och Sammah varit ute och gått i rask takt i ca 20 min, det var riktigt härligt solen har ju vatt framme.
Efter träningen i dag förberedde jag lunchen inför i morgon, det blev en sallad med pressad lime över, mumsigt. Sen på kvällen ska vi äta fläskfilé och sallad så klart, Jeppe vill ha klyftpotatis men det ska självklart inte jag äta. Det känns verkligen super nu, hoppas det kommer synas på vågen snart också!!=)




Nyttig mat = dyr mat!!

På vägen hem från jobbet så åkte jag och handlade, behövde bla grönsaker och mat till i dag. Dagens middag blev skaldjurssoppa med rotfrukter, mumma!! Jag fyllde en korg med frukt, grönsaker, fisk och räkor och det hela gick på 435:-, helt sjukt vad nyttig mat ska vara dyr.






Jeppe har varit flitig på ovanvåningen i dag igen, och som vanligt när han är i farten så måste allt göras om från grunden och göras ordentligt. Men det är ju bra för man slipper man göra om det senare. Han är duktig min lilla snickare=)


Dags för nya tag!!

I går bestämde jag och praktikanten på jobbet att vi skulle försöka gå ner i vikt, det är dags för nya tag!! Vi har båda ätit alldeles för mycket skit den senaste tiden+ att sommaren börjar närma sig. Vårt mål är att gå ner 5kg var på 7 veckor, låter kanske lite orimligt, men vi båda känner att det är lättare ifall vi sätter upp ett konkret mål för både antal kg och tid. I går och i dag har jag ätit bla, kyckling, lax och sallad, känner mig super nyttig. Och i dag har jag ätit stekt kassler och sallad, där blev även över så att det räcker till lunchen i morgon. Än så länge har inte sockersuget gett sig till känna, men det kommer väll om några dagar.
Det jag har ändrat på är att äta mer nyttigt, undvika, godis och andra godsaker+ att jag äter mindre portioner. Jag ska försöka äta så att jag inte blir proppmätt, utan bara lagom mätt, och det är lite ovant för mig, jag som älskar allt som har med mat att göra!!=)

Jag får se hur länge det vara denna gången, jag har tappat räkningen på hur många måndagar jag har börjat banta. Ni får hålla tummarna för mig att jag lyckas dennna gången!!=)


NYHETER-02s06-vikt-169_368

Gympa!!

Var och tränade i gårkväll och ska iväg och träna i kväll igen, känner mig duktig, hihi!!=)
När jag kom hem från jobbet så höll Jeppe på för fullt på ovanvåningen, han ska göra ett nytt ryck nu. Hans plan är att vara klar till midsommar, om han är flitig så är det inte omöjligt.

Jag har precis lagat mat, lax med god sås i ugnen och råstekta potatis till min duktiga snickare. Eftersom jag ska iväg och träna så får jag värma en portion är jag kommer hem.





Shoppat med mamma!!

Egentligen skulle jag och Lotten sticka och shoppa i dag, jag fick ju presentkort på Nova, men lilla Lotten han fått maginfluensa så snälla mamma♥ ställde upp och följde med mig. Mamma hittade en superfin klänning och ett par coola stövlar. Själv köpte jag en kjol och ett halsband.




Klippt Karro!!

Karro var här innan i dag, hon behövde bli klippt!!


Kalas!!

Ja i går var det kalas för att fira min föddelsedag, det var lyckat och maten gjorde succé!!

Jag fick en massa fint;

*Nintendo Wii + en extra handkontroll
*Wii fit
*Träningsbyxor
*En väska
*2 Presentkort på Nova¨
*Bananfodral(så att man inte mosar bananen i väskan,hihi)
*Kombinations pastaslev/rivgärn
*Parfym
*Pengar



Tack alla för de fina presenterna!!=)



Vårkänslor!!

Riktigt mysigt väder i dag, solen titta fram ibland och den är nästa 9 grader ute. Detta uppskattas av våra katter, dom vill vara ute hela tiden, men det beror nog också på att det är Mars månad.
Det har börjat växa lite blommor i trädgården, härligt vårtecken!!=)





Bakat tårtor!!

Har bakat två prinsesstårtor till kalset i kväll!!
När det gäller förberedelser med maten behöver jag bara göra salladen för det andra gjordes i går med mammas hjälp. Tack mamma, du är bäst!!=)




Fin klänning!!

Hittade en fin klänning på stylebystars.com, funderar på att beställa den, vad tycks??



 

Rätt svar!!

Kul att så många gissade vad bilden föreställde, men det var ju inte så svårt=)

Här kommer orginalbilden!!
Och ja, det är vår Tiger på bilden!!=)

Vad föreställer bilden??


Gympa!!

Ja, snart är det dags att åka iväg, vi ska ju hålla i vårt gympapass i dag. Jag är egenligen jätte trött i dag men, men det är bara att bita ihop. Och jag vet att jag kommer få en sådan kick när jag står i mitten så jag kommer piggna till!!=)

Skönt att det är fredag redan i morgon, extra skönt att jag slutar tidigt. Direkt efter jobbet hade jag tänkt åka och handla mat, har inte handlat till kalaset på lördag än. På lördag ska jag alltså ha kalas och då kommer jag får mina presenter, va kul!!=)

11-03-09

Hoppade över träningen i går eftersom jag hade så ont i huvudet, så nästa träning för min del blir i morgon då jag och mamma ska hålla vårt pass.
När jag vaknade i dag var huvudvärken över men efter att jag hade vatt på jobbet en stund så kom den krypandes tillbaka. Tog då en ibumetin, orkar inte gå runt med huvudvärk.

Huvudvärk!!

Precis som Sandra skriver så har jag också huvudvärk i dag, inte kul alls. Håller på att bli mer förkyld också, hoppas bara att jag inte blir sjuk, ska ju ha kalas på lördag.
Sitter här nyduschad och fräsch och ska snart kolla på bygglov med min Jeppe, vi älskar inredningsprogram!!



Hoppas huvudvärken är över när jag vaknar i morgon!!

Dagens bild!!

Tog lite kort med mitt nya objektiv när jag kom hem från jobbet, och här kommer en av dom!!=)


Klippt Tobbe!!

I går var en riktig slapp dag, gick upp efter 12 och möttes av ett städat hem. Snälla Jeppe hade städat på natten när vi kom hem, så himla gullig han är. Annars är det nackdelen när man har fest, att städa dagen efter, men det slappa jag i går, tack snälla Jeppe!!=)
Tog det mest lugnt hela dagen och så på kvällen var vi hembjudna till Tobbe och Lottens fina lägenhet. Så himla hemtrevligt och mysigt dom har det. Vi kollade bla på Wipeout, och gud va kul det, var skrattade så att jag fick ont i kinderna. Tack Tobbe och Lotten för en mysig kväll!!=)


När jag kom hem från jobbet i dag så var det äntligen dags att sätta saxen i Tobbes långa hår, har inte klippt honom sedan Juni förra året. Hoppas Lotten godkänner det, hihi!!=)




Mumsigt te!!

Sitter och kollar på reprisen av "så ska det låta" och avnjuter en super god kopp te. Fick den av söta Johanna i går, tack så mycket, det var precis i mig smak!!=)

 

Tjejmiddag!!=)

Gårdagen var super trevlig, härlig stämning och goa töser!!=)
Lotten kom hit lite tidigare, vid 5, för att vi skulle göra vid oss tillsammans. Vi trodde att vi hade gott om tid eftersom dom andra inte skulle komma förrän 7, men det blev stressigt in i det sista. När dom andra hade kommit åt vi tacos och fajitas, mums mums. Sen efter middagen förflyttade vi oss till soffan och kollade lite på melodifestivalen, och sen var det dags för oss själva att uppträda. Singstar är en obligatorisk syssla vid en förfest!!=) Tiden gick fort som vanligt för plötsligt stod taxin utanför och väntade, då var det dags att sticka till slagt och festa vidare.

Tack alla underbara töser för i går, och tack så mycket för dom fina presenterna!!!=)










Dukning!!

Har dukat och bakat en kladdkaka, försöker förbereda så mycket som möjligt innan Lotten kommer. Så att vi kan ägna oss åt hår, smink och kläder, det är mycket roligare, hihi!!=)




Morgondagens outfit!!

När jag kom hem från jobbet tänkte jag att jag skulle prova morgondagens outfit en gång till, har nämligen redan gjort det en del gånger tidigare, hihi. Och då kom jag ihåg att jag hade en svart tubtopp-klänning som jag fått av mamma men aldrig använt, så jag provade den. Så nu har jag ändrat mig igen och kommer nog ha den i morgon. He he, antar att jag inte är den enda tjejen som provar olika outfits flera dagar innan och ändrar sig hela tiden.
Som det ser ut nu så kommer jag ha den klänningen och till den ska jag ha ett halsband som jag fick en praktikanten på jobbet i föddelsedagspresent. Det var så himla gulligt av henne, hon har bara vatt hos oss i 5 veckor och jag förväntade mig verkligen inte att jag skulle få något av henne, så det var verkligen en överraskning. Tack så jätte mycket Sammah för det fina halsbandet!!=)





Wiiiiiii, snart helg!!

Gud va skönt att det är fredag redan i morgon, vet knappt var denna veckan har blivit av.
I morgon efter jobbet ska jag åka och handla det sista inför tjejmiddag på lördag bla grönsker. Och sen när jag kommer hem ska jag städa, slipper gärna det på lördag, så att jag är pigg till kvällen. Jag vet hur det är om man skjuter upp det till sista dagen, man börjar tidigt och tror att man ska hinna ta en paus men så blir det aldrig. Och jag har även tänkt bjuda på tacos och fajitas som är väldigt smidigt att laga, och lilla Lotten har lovat att hjälpa mig så då kommer det gå ännu snabbare. Vi hade tänkt göra vid oss tillsammans, ibland behöver man ju någon att fråga, när man frågar Jeppe så säger han snällt allt ser bra ut, hehe. Och då är det ju inte så lätta att välja.



Gympapasset gick super som vanligt, lika kul som alltid. Är riktigt trött nu, ska går och borsta tänderna sen vila huvudet mot kudden. Natti Natti!!=)

Disco gympa!!


Ha ha, hittade denna bilden på Friskis & Svettis hemsida, den är från disco-passet i lördags.
Jag och mamma står i mitten, ser ni oss??




Middagen med jobbet var jätte trevlig, restaurangen var mysig och maten var super god.

Träna+ middag med jobbet!!

Ska åka iväg och träna snart, blir hämtad om en kvart.
I morgon när jag slutat ska jag ut och äta middag med jobbet på en resturang i malmö, trevligt!!



Vet inte varför min "Visste du att" inte syns, ska försöka fixa det.......

Black Tower!!

I helgen köpte jag två bag in box till tjejmiddagen på lördag, black tower, mums!!=)
Tänkte bjuda på vin till maten, hoppas det räcker...=)!!


23-år i dag!!

Ja, i dag har man fyllt hela 23 år.!!=) Jeppe uppvaktade mig i morse, fick en fin klocka av honom(som jag själv valt, hihi=)) På jobbet bjöd jag på daimtårta, det var uppskattat. När jag kom hem kom söta mamma med en fin bukett, tack, tack!! Jeppes mormor och morfar hade skickat ett gratulationskort, det är kul att bli uppkaktad, hihi.
Ska ha kalas för släkten om två veckor, då får jag mina presenter, längtar!!!!=)


Och tack alla som har ringt och sms:at under dagen!!!=)


Hyrt 2 filmer!!

Vi var sugna på att kolla på film i dag så vi gick iväg och hyrde två filmer, "mirrors" och "disaster movie". Så i kväll blir det mys med fina Jeppe.

 

Mer på önskelistan!!

Nu han jag kommit på lite mer jag kan önska mig när jag fyller år, förrutom det jag redan skrivit.


Jag hade behövt en ny snygg scarf.

ASOS Lurex Aztec Scarf 


Vill ha en svart kuvertväska!!

Klicka f�r att st�nga bilden
Kunde inte hitta en bild på en sådan jag vill ha, så dennna får duga. Har sett en fin rosett-formadWedins!!=)

Vågigt hår!!

I dag har jag gjort vid mitt löshår, klippt det lite och tvättat det. Har även provat hur det ser ut ifall jag använder vågtången på håret. Och det blir nog den frisyren på lördag, åååå va jag längtar nu!!=)



Jag har klippt håret ca 6-7 cm, tyckte att det var lite för långt innan. och nu ser det tjockare ut längst ner, precis som jag vill ha det.


En trevlig kväll!!

Kvällen i går var jätte trevlig, dom bjöd på supergod mat som alltid. Vi åt, kycklig i en god gryta, ris och sallad, och till efterätt, chokladpudding, mums. Efter middagen kollade vi på melodifestivalen, en av mina favoriter, Agnes gick vidare, synd bara att Thorleifs inte gick vidare.
Efter melodifestivalen spelade vi "med andra ord", och självklart vann dom som inte hade druckit, men jag och Lotten var inte långt efter, hihi!!=)


Tack mats och Christina för en god middag och och trevlig kväll!!=)





Kameran användes flitigt!!

RSS 2.0