Magbilder från v 12, 22 och 32.

Tittade igenom alla bilderna som vi har tagit på magen och då ser man lättare skillnaden jämfört med vecka för vecka. Här kan man se hur magen har växt med 10 veckors mellanrum.Gravidvecka 32

Nu är det endast 8 veckor kvar, går in i gravidvecka 32 i dag. Vi har äntligen fått en kallelse till ultraljudet och det kommer ske på torsdag nästa vecka. Ska bli jätte kul att få se lilleman igen=)
Var hos barnmorskan i torsdags och fick reda på att han vuxit jätte mycket, nu ligger han nämligen över den översta kurvar. Vilket betyder att det är verkligen en stor kille som växer i min mage. Undra var detta ska sluta, ha ha=)

Ha ha ha!!

En gammal film från när vi firat Linas födelsedag med en tjejmiddag på Jensens. Alla fick varsin ballong med helium, och detta tänkte vi kunde göras till en rolig grej. Vi valde ut en låt som vi skulle sjunga efter att vi andats in helium från ballongerna. Och vi hade rätt, kul blev det!!=)


Film på magen från vecka 23.

Här kan ni se hur det ser ut när lilleman busar rundor i magen. Denna är filmad från vecka 23.Gravidvecka 31

I dag har jag gått in i vecka 31, alltså återstår det bara 9 veckor. Snart är det dags för ultraljud nummer 2 vilket brukar ske i vecka 32. Vi hoppas på att få en kallelse under nästa vecka. Barnmorskan berättade att dom har jätte mycket att göra så att vi får vänta oss ett ultraljud någon gång mellan vecka 32-35. Hoppas på så snart som möjligt!!!
Annars mår jag fortfarande bra, men jag känner mig mer och mer otymplig. Jag vaknar flera gånger per natt, nästan exakt var 3:e timme för att gå upp och kissa. Antar att kroppen ställer in sig på att vakna ofta. Som tur är så somnar jag om direkt så änsålänge påverkar det inte min vakna tid.Gravidvecka 30

Tänk, jag är redan i vecka 30, och det återstår endast 77 dagar till BF. Helt otroligt hur snabbt tiden har gått. Visst känner jag mig större och mer otymplig men inte så pass att jag tycker att det är för jobbigt. Allt flyter på bra och jag anpassar mig genom att lyssna på min kropp.

LITE FAKTA OM GRAVIDVECKA 30

Bebisen

Nu kanske det börjar kännas som att du varit gravid i en evighet och det kan vara svårt att tänka sig att du ska vara gravid i ytterligare 10 veckor. Men din bebis måste fortfarande växa till sig en hel del innan han eller hon är redo att komma till världen. Bebisen är nu 41 cm från topp till tå och väger omkring 1,4 kg.

Även om din bebis ligger skyddad av fostervattnet och livmodern kan den känna och reagera på smärta. Man kan se med ultraljud hur bebisen övar på att andas för att göra sig redo för världen utanför. Om den sväljer fostervatten i fel struprör kan du känna hur den får hicka

Om din bebis föddes nu skulle den kunna hålla sig varm utan kuvös. Huden börjar bli mjuk och len allteftersom underhudsfettet utvecklas. Fettet isolerar mot kyla och fungerar som en energireserv.

Du

Din livmoders översta del kan du nu känna c:a 10 cm ovanför navlen. Livmodern, moderkakan och vätskemängden kommer att öka stadigt under de kommande 10 veckorna och du kommer förmodligen att gå upp ungefär ett halv kilo per vecka.

Eftersom du blir större blir det allt svårare att röra sig snabbt. Du är inte längre så smidig och du bör vara försiktig för att undvika att trilla och skada dig eller bebisen. Tänk på att bibehålla en god hållning när du sitter och står; det kommer att underlätta för dig och minska risken för smärtor i ryggen. Du bör rulla över på sidan innan du stiger upp efter liggande position för att undvika att belasta magmusklerna som är uttänjda och svagare än normalt.


Myskväll!

I går var våra underbara vänner hemma hos oss på myskväll. Det började med ett besök på Milas för mig, Jeppe, Sandra och Daniel. Därefter gick vi hem till oss och dom andra dök upp vid 19-tiden. Alla hade med sig något gott som vi tryckte i oss under kvällen. Vi pratade om allt mellan himmel och jord, och hade det jätte trevligt.
Tack alla för i gårkväll!Elvis & Bosse!

Dessa 2 söta kattungar har flyttat hem till mina föräldrar. Dom är en blandning av main coon och bondkatt. Så det kommer bli 2 stora killar!=)Gravidvecka 29

Under förra veckan så var jag hos barnmorskan för att göra glukosbelastningen som sker i vecka 28. Man ska dricka en sockerlösning på fastande magen och efter 2 timmar tar man ett blodprov. Resultatet var jätte bra, skönt att veta att man inte fått graviditetsdiabetes.
Kollade även blodtrycket, järvärdet, mätte magen och lyssnade på lillemans hjärta. Allt såg jätte bra ut, min barnmorska var nöjd med mina värden. Hon berättade även att vår bebis är en stor bebis. Utifrån magmåtten så kunde hon konstatera att han ligger en bit över normal i storlek. Detta säger ingen om vikten, bara att han är lite större. Vikten kommer vi få reda på under nästa ultraljud v. 32, och säkerligen även en uppskattad förlossningsvikt.Nyår 2011!

Nyår firades tillsammans med våra bästa vänner och det blev en lyckad kväll där tiden gick alldeles för fort. Vi var ca 15st som firade in det nya året i Sebbe och Emelies fina lägenhet i Helsingborg.
Tusen tack för allt ni fixat, och tack alla fina vänner för ännu ett underbart år!!<3Gravidvecka 28

I går gick jag in i vecka 28, gud va tiden går fort. Tänk, det är bara 12 veckor kvar tills vi vår träffa vår prins. Kanske mer, eller mindre om han får för sig att han har bråttom. Oj, vad vi är sugna på att se hur han ser ut, och därmed kunna se vilket namn som passar.
Spännande år detta kommer bli=)


Magen har en liten annan form denna veckan jämfört med förra.

RSS 2.0