Första jobbdagen i morgon!!

Nu är det snart dags att gå och lägga sig, i morgon ska jag gå upp tidigt för då börjar jag jobba. Min allra första dag på det nya jobbet, ser fram emot att göra tänder och tjäna pengar, men desto mindre på att jag ska gå upp tidigt. Men men, efter 1-2 veckor så har jag kommit in i det.
Tobbe och Lotten var här innan, vi kollade på Hancook, den var jätte bra, eller hur Lotten(hon somnade,hehe=)) Dom hade med sig chips och vi poppade popcorn, det är ett måste med snacks om man kollar på film. Tack pappa för att du fixade filmen till oss!!=)




Söndag!!

Varit ute lite i trädgården med kameran, Måns fastnade på de flesta bilderna he he, som vanligt.
I kväll blir det träning och efter det kommer Tobbe och Lotten hit, det blir lite filmkväll!!=)















Bilder från kalaset!!

Tag med mig kameran till kalset i går, tog lite bilder.

Mamma och pappa!!=)




Födelsadagsbarnet!!


Brossan!!=)

Party party!!

Fy fan va kul det var i går, det var super kul hemma hos Anton innan vi stack, och på Slagt var det fullt ös. När vi(jag, Lotten och Tobbe) kom till Anton så hade dom andra nästan ätit färdigt, dom hade kräftskiva och firade att Anton fyllde år. Så en del var rätt så bra på det när vi kom.=) Jag och Lotten fick syn på en skål med räkor......he he, inte så bra, vi åt upp halva skålen, riktigt gott var det. Efter att Tobbe och Lotten ätit upp sin pizza så gick vi upp till dom andra som spelade biljard och satt och myste i soffan på ovanvåningen. Jag utmanade Anton och en annan i biljard, trodde verkligen att jag skulle vinna, men men, jag hade fel, kom tvåa. Under tiden vi var på ovanvåningen så vandrade min kamera runt till nästan alla tror jag. Så med andra ord blev det många bilder i går.


Här kommer några av bilderna som togs!!


 











 











 

 


Kalas-dags!!

Nu ska vi snart åka iväg, ska hämta upp mina föräldrar innan. Jag har satt i löshåret nu, tänkte att det var lika bra att göra det innan kalaset så att jag slipper stressa sen. Det går snabbt att sätta i och är smidigt att jobba med.
Nu har jag på mig en klänning, den ska jag inte ha i kväll, ska byta om efter kalaset, då åker den turkosa bodyn på och en svart kjol med hög midja.




Här ser ni mitt fina löshår!!

Kalas för mormor i kväll!!

Innan jag ska festa i kväll ska vi på kalas hos mormor och morfar. Mormor fyller år på tisdag så det är henne vi ska fira. Kalaset börjar klockan 17.00 och sen efter att vi ätit och varit lite sociala så sticker vi. Jeppe ska inte med ut som han ska köra mig dit vi ska förfesta, och snäll som han är så hämtar han oss i kväll när vi vill hem. Gud vad jag är sugen på att festa i dag, Lotten och jag kommer ha så kul!!!!=)


Jag och söta ♥Lotten♥!!=)

Nu är man jätte blond igen!!

Har precis kommit hem från mamma och pappa, jag och mamma har slingat håret på varandra och hon har även klippt mig. Denna gången drog vi ut extra många slingor och det blev verkligen blont, jag är jätte nöjd. Så nu kommer jag vara blond och fin i kväll när det är pary party!!!=)

Tog ingen före-bild men här kommer en efter-bild!



Så här satt pappa och söta Pelle när jag kom hem till dom!!
 
He he, Pelle räckte tunga åt mig.


Tobbe, Lotten och Elva var på besök!!

Tobbe, Lotten och Elva var precis här, dom hade med sig mat från Valentino som dom åt här. Lottens systers dotter, Elva var också med, så himla söt hon var. Hon var lite blyg, sa inte så mycket, men hon verkade gilla Tiger och Jeppe. Hon visade sin Pippi för Jeppe.=)
Var egentligen inte sugen på Valentinomat men Jeppe ville jätte gärna ha så då fick jag ge mig. Jag beställde en bakad potatis och Jeppe en grillspettstallrik. Jag får nog åka iväg och hämta maten nu!!





Ritat av mig själv!!

Skrev ut en bild på mig själv, höll pappret mot ett fönster och ritade av konturerna sen förstärkte jag vissa delar och fyllde i skuggor för hand. Så här blev resutatet.




Taaz!!

Har varit inne på Taaz och redigerade en bild. Det är ett jätte roligt program där man kan sminka sig och ändra frisyr/hårfärg. Gå själv in och prova på http://www.taaz.com/.


Ser ni någon skillnad, hehe??

 

Målat naglarna!!

Nu är naglarna fina igen, tog bort det gamla och målade nytt i går. Nu när jag inte jobbat på ett tag så har naglarna vuxit jätte mycket, tyvärr så kan jag inte ha så långa sen när jag börjar jobba, då får dom klippas ner. Men jag väntar tills på söndag innan jag gör det. Snyft snyft, jag som trivs så bra med långa naglar.



FÖRE:                                                             EFTER:
 

Projekt kattlucka!!

Nu har vi äntligen satt upp kattluckan i källardörren. Vissa kvällar när vi går och lägger oss så är antingen båda eller en av katterna ute och då kan det vara skönt att ha en kattlucka så att dom kan komma in själv. Man kan ställa in luckan så att dörren kan öppnas på båda hållen eller bara ett av dom. Just nu kan dom både gå ut och in, man sen i framtiden ska vi ställa in den så  att dom bara kan komma in. Båda tyckte att det var lite läskigt i början, dörren sitter med magnet och därför ganska hårt. Så nu när vi visat dörren för dom så han vi hållt upp luckan åt dom men vi hoppas på att dom lär sig det själv sen.



  

   

Fajitas!!

Har varit iväg och handlat lite mat, i går upptäckte vi att där inte fanns något pålägg hemma, så det behövde inhandlas. I morse plockade jag fram kyckling, tänkte laga fajitas i dag, det är mumsigt. Jeppe kommer snart hem så jag får nog börja med maten nu.

Ciao!!


Bild tagen från google.se.

Lite sovmorgon!!

I dag var jag så trött när klockan ringde 08.00 så jag ställde om den, och gick till slut upp lite över nio. Har fakiskt ingen träningsvärk än, men det brukar ju ta 24h innan det kommer.
I dag hade jag tänt måla mina naglar(fransk manikyr) det gamla håller nämligen på att trilla av, och det är ju inte så snyggt. Har även tänkt prova lite outfits till lördag, kanske det blir den ny turkosa bodyn från Gina?





Blomma från trädgården.

Femte träningspasset på fyra dagar!!

Ja, då blir det träning i kväll igen, mamma skickade ett sms innan "du sviker väll inte mig i kväll" och det kan man ju inte säga nej till. Jag börjar känna mig sliten i kroppen nu, i dag kommer det bli det femte räningspasset på fyra dagar så det är inte så konstigt. Jag har inte någon träningsvärk men det känns i kroppen att jag tränar mycket. Efter i kväll blir det lång vila fram till söndag. Sen börjar jag ju jobba på måndag, och då får jag känna efter hur mycket jag orkar och hinner träna. Jag kommer ialla fall inte orka träna 5 pass i veckan, hoppas på att hinna med 3st.


korpen

Onsdag!!

Gick upp klockan 8.00 i dag också, det var inte så farligt, bara man kommer upp och klär på sig så är det lugnt. Efter att jag ätit frukost så kollade jag på "Newport Harbor" avsnitt på mtv.se, dom är jätte bra, det är som The Hills fast med andra ungdomar, massa intriger och kärlek.

Åt upp det sista av grönsakssoppan till lunch, men där fanns inte så mycket kvar så nu är jag hungrig igen. Har plockat fram köttfärsås från frysen, så det är bara att koka lite pasta sen är det klart.

Efter jobbet i dag så ska Jeppe åka och hämta kaklet som vi ska ha till badrumet, skulle egentligen hämtat det i går men vi glömde bort det.



Gänget från Newport Harbor!!
Photo:

Photo:

Äckligt med spindlar!!

Nästan varje dag ser jag en äcklig spindel här hemma, oftast små som tur är. Men nu precis när jag gick ner i tvättrummet för att hämta handdukar till träningen så såg jag en jätte stor spindel. Som tur var så satt den i andra delen av rummet, och sen så var jeppe hemma. Jag kallade på honom direkt och stod själv kvar för att hålla koll på den så att den inte smet iväg. När han kom ner sa han fy fan, den tar jag INTE med papper, så han slog ihjäl den med en tidning i stället. En spindel mindre, skönt. Det var nog inte den stora spindel jag såg för någon vecka sen, den jag såg då var större.

I förrgår såg jag en läskig spindel i trädgården. Här kommer en bild på den!!


Lagat grönsakssoppa!!

Är jätte mätt, har precis ätit hemmalagad grönsakssoppa. Det är så himla lätt att laga och sen är det ju både gott och nyttigt. I soppan hade jag vitkål, morötter, potatis, lök och grönsaksbuljong, och salt såklart.





I kväll blir det träning igen, core och medel, längtar, det ska bli kul att se vilket corepass Ida har gjort.


Tvättat löshåret inför lördag!!

Har tvättat löshåret i dag, tänkte ha det på lördag för då ska jag och Lotten ut och festa. Har inte tvättat det sen jag köpte det, så bet behövdes verkligen, det var fullt med hårspray.
Vi ska till Slagt, Axwell ska dit och spela och där kommer va skit mycket folk. Vi har köpt biljetter för att vara säkra på att vi kommer in. Tobbe ska dit med sina kompisar och Lotten ville inte vara ensam tjej så hon frågade ifall jag ville hänga med, och det är klart att jag sa JA!! Det kommer bli jätte kul, jag längtar!!!!=)


  
Tvättat och rent                                                     Fönat och redo att användas igen.



Försöker vända dygnat rätt!!

Ställde klockan på 8.00 i dag, orkade inte riktigt gå upp då, ställde om den på 10 över och då gick jag upp. Jag försöker vända dygnet rätt eftersom jag ska börja jobba nästa vecka. Då kommer jag vara tvungen att gå upp 06.30-06.45, eftersom jag börjar 8.00 i Malmö. Jag vet att det är mycket trafik så tidigt på morgonen så jag kommer behöva va tidigt ut.

Ska gå och sätta igång en tvätt nu, Jeppe tjatade i går om att det behövdes tvättas.

Det roligaste gympa-passet jag någonsin varit på!!!

Fy fan va roligt det var, jag svettades sjukt mycket, har aldrig svettats så mycket i hela mitt liv. Det bara rann och rann ner från min hals. Men fy fan va kul det var, vi har 140 personer och det var ett sånt tryck i gympahallen. Detta kommer man ju vara tvungen att gå på varje vecka, jag är såld. Och musiken, den var jätte bra, det var fullt ös från början till slut. Dom spelade bla justin och madonnas 4 minutes och några låtar från dirty dancing. Jag längtar redan till nästa måndag.
I morgon blir det core och medelpass. Core för att träna styrka och medel för konditionen.

Dans-pass!!

I går på träningen frågade mamma ifall jag ville hänga med på ett nytt dans-pass i dag, och det kan man ju inte tacka nej till. Jag som älskar att dansa, det kommer säkert bli jätte kul. Alltid roligt att prova på något nytt.

Nytt pass!!

Hämtade ju ut mitt nya pass i dag, tänkte bara visa skillnaden på detta och det gamla. Det syns verkligen att det är några år sedan det andra kortet togs.


 
Det gamla passkortet.                                                  Det nya passkortet.

He he, jag ser så himla arg/allvarlig ut på det nya.


Ränsat ogräs!!

Eftersom det är hyffsat väder i dag så har jag passat på att ränsa lite ogräs. Det växer otroligt snabbt och ser så himla tråkigt ut.



FÖRE:                                                                               EFTER:
 

FÖRE:                                                                                 EFTER:
 

Äntligen!!

Nu har jag kommit hem från Malmö, har fixat alla papper nu innan jag ska börja jobba. På väg hem därifrån hämtade jag ut mitt nya pass, och det såg för jävligt ut, men det visste jag redan. När jag hade gjort det så var klockan halv 12 och då kom jag på att jag kunde åka till Jeppes jobb och äta lunch med honom. Han var inte så hungrig, men det var jag så jag köpte en fallafel, gott som alltid. Och nu har jag precis kommit hem därifrån.

Det är svårt att beskriva den känsla jag känner just nu, det är helt underbart, äntligen ska jag börja jobba, och med något jag verkligen tycker är jätte kul. Jag har gått i skolan i så många år nu och bara läst och läst och allt pluggande har lätt fram till detta, det känns lite overkligt. Nu börjar mitt liv, nu ska jag brja jobba och tjäna pengar och ha kul samtidigt. Kan det bli bättre? Jag är så lycklig!!!!!!!=)





En lycklig Malin!!

Skriva på anställningsbevis!!

Sitter här just nu och äter lite frukost, ska snart sticka till Malmö. I dag är det exakt en vecka tills jag ska börja jobba, och nu är det dags att skiva på papper sen är allt fixat. Dom har redan gjort vid en plats till mig och jag kommer få en egen ugn också, så lyxigt. Efter att jag vatt i malmö ska jag åka inom lund och hämta ut passet jag beställde förr förra veckan.

Tränat!!

Precis kommit hem från gympan, stod kvar efter passet och snackade länge, och sen så duschar vi ju också där. Det var riktigt svettigt i dag, det bara rann av mig efter bara 10min. Men det är härligt för då vet man att man är i gång och förbränner. Nä nu måste jag äta lite, är svinhungrig, blir nog lite av det brödet jag bakade innan i dag.

Bakat bröd!!

Har bakat bröd i dag och fotat lite. Jeppe har hållt på med badrummet, det går framåt. Ska sticka och träna om 5 min. Och i morgon ska jag åka till mitt framtida jobb och skriva på papper, det ska bli kul. Äntligen!!!




Brödet innan det åkte in i ugnen.

Lördagen!!

I går gick vi upp i hyffsad tid, åkte till löddeköpinge och kollade på kakel till badrummet. Gick även in på Svenska hem och köpte en present til mormor, hon fyller år på tisdag, GRATTIS mormor i förskott!!
Hittade ett kakel vi gillade på Bauhause men dom hade inte det hemma, så vi åkte vidare till Lunds kakelvaruhus. Det vi letade efter var ett vitt, blankt kakel, i måtten 10x30 el. 10x40 och på bauhause hade dom 10x30 och i lund hade dom båda måtten och dom hade även kaklet på lager. Så till slut bestämde vi oss för den som var 10x40 + ett svart kakel som vi ska ha från golv till tak bakom toalettstolen. Det är små svarta mosaikplattor med måtten 4,7x4,7, där vi hade tänkt ha 2 eller 3 plattor i bredd. Det kommer bli riktigt snyggt med det svarta kaklet eftersom vi har svarta handdukar, svart toasits och svart tvålpump. Dom ska lägga ihopa kaklet på en pall till oss, så på tisdag kan vi hämta det. Det ska verkligen bli skönt att få toaletten renoverad så att vi kan börja använda den. Toan är det enda, förrutom trappan, på den våningen som inte är renoverat.


Så här ser toalettan ut just nu.


Måste säga att jag och Jeppe var duktiga i går, vi tog tag i alla kvitton och papper, sorterade ut alla pärmar vi hade och satte de papper vi sparade i ordning. Så himla skönt att få det gjort. Vi fyllde två papperskassar med papper/kvitton vi inte behövde.



Har ätit en massa onödigt nu två dagar i rad, fy dig malin, ätit chips och naturgodis, får skärpa mig nu, jag som vatt som duktig i veckan med både mat och träning.

Inget bra på tv!!

Jag tycker att det är illa att det inte finns någon kanal som kan visa något bra en fredakväll. Programmen som visas under veckan är ju mycket bättre. Förr var där alltid något bra både fredagar och lördagar men inte i dag. Dom har kanske en baktanke, dom visar bra program under veckodagarna för att man inte ska tyvcka att det är jobbigt bara för att det är mitt i veckan och man jobbar. Jag vet inte, kanske lite långsökt.

Någon annan som håller med, att dom aldrig visar något bra på tv under helgen??

Fredakväll!!

Nu har vi precis ätit middag, det blev riktigt gott! I kväll blir det mys framför tv:n, om det nu går något bra, utbudet brukar ju vara si så sär på fredagar.


Dagens middag!!

Fredakväll med god mat!!

Har precis vatt ute i trädgården och lekt med Måns, katterna älskar när man är ute med dom. Måns vill mest leka, och Tiger går gärna en lite runda, han följer efter mig som en hund. Han är bara för söt.

Nu har Jeppe äntligen kommit hem från jobbet och snart är det dags att laga mat. Har plockat fram lax och räkor ur frysen, tänkte göra en smarrig fiskgryta med lax, räkor, zuccini(om det nu stavas så), selleri, paprika, red curry pasta och kokosmjölk. Och till det gör vi tagliatelle, det kommer bli supergott. Ser inte fram emot att skala räkorna dock, men men jag hoppas på lite hjälp från Jeppe.

Någon annan som har planer på att laga något extra gott i kväll??=)


Sugen på att börja träna??





O
m du funderar på att börja träna och inte riktigt vet vad du vill göra har jag ett jätte bra tips, KORPEN. Korpen har ett stort utbud, dom har rygg/bas,-bas,-medel,-medel/styrka och core. Att kombinera några av dessa passen är verkligen att rekommendera, tex medel och core så jag gör.
Medelpassen är mer konditionsträning medan core är mer styrka. På core tränar man kärnan i kroppen, man utgår från magen. Undertiden man spänner magen så utför man olika balansövningar både ståendes och liggandes. Ett utmärkt pass för dom som har problem med ryggen.

Är du intresserad av att prova någon av dessa passen är det bara att dyka upp på Eoshallen och gympa gratis första gången. Ta gärna med dig en kompis!!

Avgift

Terminsavgift vuxen from 18 år:          600 kr
Student/Senior 65+:                                 440 kr

Ungdomar 13-17 år                                  440 kr

Engångsbiljett:                                          50 kr




Träning!!

I dag gick jag faktiskt upp tidig, för att vara mig ialla fall, 08.15. Gick egentligen upp för att kissa, men sen tänkte jag att jag lika gärna kunde lägga mig i soffan och kolla på OS istället för att gå och lägga mig igen. Somnade visserligen en liten stund, men men jag gick ialla fall upp i tid.=) 

Om ca en timme kommer mamma och hämtar mig, dags att träna igen. Pappa kunde inte följa med i dag så det blir bara hon jag. Får se ifall det blir utomhus i dag, enligt schemat ska det vara ute, men jag tror det är lite för kallt för det.

Mätt och belåten!!

Har precis ätit middag, i dag blev det hemmalagade köttbullar med riven lök i, potatis, brunsås, lingon och stekt lök. Det är riktigt mat det. Som tur var så lagade jag mycket så att det blev över till i morgon med!!


Under middagen hade vi tv:n på och du hörde vi att Usain Bolt slog världsrekordet på 200m, han är ju bara för grym. Nu är han ny världrekordhållare med tiden 19.30.

Usain Bolt ? nu snabbast i världen.
Usain Bolt- snabbast i världen på 200m.

Nu har vi massa mat hemma igen!!

Precis kommit hem från Willys, har handlat jätte mycket mat. När jag gick in i affären märkte jag att dom flyttar runt allt i butiken. Till exempel så var grönskakerna och frukten flyttad till entrén, det var lite svårt att hitta allt jag ville ha, för nästan allt hade nya platser + att där var fullt med folk som flyttade på sakerna och monterade upp nya hyllor. Men jag tror nog att det kommer bli jätte bra till slut, ska bara förska lära mig var allt ligger.



Handla hem mat!!

Har precis gott upp och ätit frukost, så himla skönt att få sova hur länge man vill. Det gäller en och en halv vecka till sen börjar jag jobba, jag längtar, det ska bli kul att göra tänder igen!!=)

Nu hade jag tänkt åka till Willys(vid Center Syd) och handla hem lite mat, bet börjar bli tomt i kylen och frysen. Eftersom mamma jobbar i dag tänkte jag börja med att gå in på Center Syd och säga hej till henne, då blir hon jätte glad!!=) Eventuellt gå in på Gina och handla fler trosor som Martina rekommenderade dom var super sköna och sen var dom ju med på rean, kan det bli bättre??





Ätit middag, snart dags att träna!!

I dag har jag kollat mycket på OS, tråkigt att Holm inte tog medalj. Jag har även brännt ut alla bilder som vi hade på datorn, och det var verkligen många kan jag säga. Så nu kan jag fylla den igen=)

Till middag lagade jag haj, quinoa och wookade grönsaker, nyttigt och gott!!


Lite fakta om quinoa.
Quinoa innehåller en hög andel protein, är rikt på vitaminer, mineraler och andra nyttiga näringsämnen samtidigt är fetthalten och GI lågt. Quinoa är därför bra mat för atleter, överviktiga och alla andra. Det kan användas på samma sätt som ris och är dessutom utmärkt kall i sallader.

                          
Innan tillagning.                                             Efter tillagning.

I stället för ris eller couscous kan man äta quinoa och det finns att köpa i de flest välsorterade mataffärer. Detta kan jag verkligen rekommendera.


Träning i kväll klockan 19.00, jag är laddad!!=)

Hej bloggen!!

I dag är det dags för träning, jag var ju inte i söndags pga att jag inte mådde så bra, så det känns som en evighet sen sist.
I natt vaknade jag av att Måns låg och myste hos mig, han låg mellan min högra arm och kroppen, och hans huvud vilade mot min kind. Det är inte första gången jag vaknar av att han ligger så, det är så himla mysigt. Älskar min lilla Måmma jätte mycket!!




Måndakväll!!

När Jeppe kom hem från jobbet vid halv 5 i dag så åt vi middag, spagetti och köttfärsås. Alltid lika gott. Efter middagen hade jag lite hemma-spa, peelade ansikte, hade ansiktsmask och målade naglarna. Blev lite sugen på något vid sju tiden så jag gjorde en fetaost sallad till mig och jeppe, i den hällde jag i fransk dressing, sådan man blandar med vatten och olivolja. Det blev supergott. Att äta en sallad när man är lite hungrig på kvällen brukar inte höra till det vanliga, men det var typ det enda goda vi hade hemma.




Bild tagen från google.se

Nystädat!!

 Nu är jag äntligen färdig med städningen och nu är här fint igen!! Tänkte kolla lite på OS nu, dom visar både friidrott och gymnastik, tycker att det är kul att kolla på både och.



Tog lite före och efter-bilder!!



Sovrummet
FÖRE:                                                                                                  EFTER:
 



Arbetsrummet
FÖRE:                                                                                                  EFTER:
 



Vardagsrummet
FÖRE:                                                                                                 EFTER:
 



Köket
FÖRE:
                                                                                                 EFTER:
 

Måndag!!

När jag gick upp upptäckte jag att här ser för jävligt ut hemma, i går gjordes inte många knop. Så i dag får jag ta tag i eländet och börja städa. I går var verkligen en bakis-dag, vi åt en massa onödig mat och låg i soffan och kollade på tv.

Har ätit frukost och borstat tänderna och är redo för dagen!!=)


Med tanke på hur jag mådde i går, får det gärna dröja lite innan jag dricker igen!!

Kräftskiva!!!

Nu är jag äntligen på benen igen, det blev tydligen lite för mycket för min del i går. Mådde inte alls dåligt i går men i morse när jag vaknade mådde jag jätte illa. Spydde kanske 10 gånger sen gick illamåendet över, och då kände jag hur hungrig jag var. Har precis krängt en kebabtallrik, och fy fan va god den va!!

I går var verkligen en lyckad kväll, fint väder och trevligt folk. Vi började klockan 19.00 och då grillade dom som inte skulle äta kräftor och sen var det dags att sitta ner. Jag åt extremt mycket kräftor i år, åt nästan 2 lådor+ en massa räkor. Under middagen sjöngs det lite och snapsades mycket. Jeppes hemmalagade turkiskpeppar snaps var en succé, den gick år snabbt. Till efterrätt hade Catrin bakat kladdkakor, det var riktigt gott. Efter ett tag stack några hem och andra drog vidare, men vi som var kvar såg till att festen fortsatte. Det dansades och sjöng under många timmar. Var nog hemma vid 4-tiden och då var man lagom mör!!

Tack så jätte mycket för en super rolig fest Anders och Catrin!!=)



Kameran var självklart med och användes flitigt, hela 117 bilder togs. Här kommer några av dom=)








 















 





















Oj, vad många bilder det blev!!

I dag smäller det!!

I dag är det äntligen dags för kräftskivan jag längtat till länge nu. Det är ju sol ute nu och vi får hålla tummarna på att det håller i sig. Hade tänkt dricka vin i kväll men jag vill nog ha lite cider också, så det måste inhandlas och även citron till tequilan.

I kväll blir vi 25pers, det kommer verkligen li fullt ös. Har inte ätit några kräftor i år så jag ser verkliger fram emot kvällen. Älskar kräftor. Jeppe ska äta både kräftor och grilla, man blir ju inte så jätte mätt på bara kräftorna. Jag har med mig lite räkor också, det kommer bli mumsigt!!=)

   

Fredakväll!!

Jeppe har en gammal lumparpolare här och just nu ockuperar dom tv:n så då får väll jag sitta här framför datorn i stället. Dom kollar på en tråkig film, Jönssonligan på Mallorca, och den vill jag verkligen inte se. Vi har precis ätit lite mat, dom beställde pizza och jag tog bara en liten bit av Jeppes, var inte så hungrig åt ju en stadig lunch på Nova.

I morgon så gäller det, kräftsivan hos Anders och Catrin. Hoppas verkligen att det blir lika fint väder som dom sa på tv4 nyheterna innan. Enligt dom ska det bli 23 grader och solsken, hoppas hoppas verkligen att det stämmer. Vi ska ju sitta ute och det är ju alltid roligare ifall det är fint väder så att man kan röra sig lite utanför tältet också. Lite kubb eller hela havet stormar(om Jeppe får bestämma=)) kanske. Jeppe brukar alltid föreslå det sent på kvällen av någon anledning.

Kollade precis vädret på Dmi och där ser det inte lika bra ut. Enligt dom ska det ligga under 20 grader och lite moln/lite sol och även lite regn fram mot kvällen. Fan också, dom brukar ju ha mer rätt, men jag hoppas att dom har fel angående morgondagen.



Vejret i Lund
Bild tagen från dmi.dk

Fixat nytt pass och fyndat!!

I tisdag när jag städad hittade jag mitt pass och upptäckte att det gick ut i juni 08, oj, hade ingen koll på det. Så i dag har jag vatt i lund och fixat ett nytt pass. Fick ju ta kort där, och jag säger bara usch, men ser ju hemsk ut när man bara ska stå rakt upp och ner och inte le. Jag fick se kortet efteråt och jag såg jätte arg ut, men men det är ju bara ett pass, det är ju inget jag kollar på varje dag. Det är helt enkelt bara att inse att det är så men ser ut när man är allvarlig.

Efter att jag hade vatt på polishuset åkte jag inom Nova och där träffade jag mina flickor, Catrin och Martina=) Så glad jag blev, då slapp jag gå ensam och sen hade jag någon att luncha med. Jag fyndade verkligen i dag, inne på Gina hittade jag en turkos body och ett par svarta boxer på rean. Bodyn kostade 20:- och trosorna 10:-, riktiga fynd tycker jag.
När jag kom hem provade jag en bodyn igen tilsammans med en kjol med hög midja. Var ju tvungen att ta fram mitt stativ nu när jag köpt ett och ta kort. Tyckte att det blev jätte fint med mitt silvriga skärp till, detta får jag ju ha nästa gång vi ska ut. Tycker att det är lite för uppklätt och lite kallt att ha på kräftskivan i morgon, så då får det bli något annat.



Så här såg det ut!!
 


Träning i kväll!!


D
et blir träning i kväll för min del, åker till lund, det är utegympa om vädret tillåter annars bir det inne. Det blåser ju en del så det skulle inte förvåna mig ifall vi är inne i stället,  jag får ta med min både inne och ute skorna helt enkelt!!=)

I dag har jag lek en massa med lille Måns, men tänker inte på det lika mycket som när dom va små men dom vill ju fortfarande leka även ifall dom är stora. Dom orkar ju inte lika mycket förstås men dom tycker att det är lika kul.



Puss puss på dig min finaste Måns!!

Snart dags för årets kräftskiva!!

Nu har det redan gått ett år sedan förra kräftskivan då; alla krängde vitlöksbröd, Catrin dansade på stolen, Jeppe "vilade" på marken och det sjöngs snappsvisor. Kommer det bli en favorit i repris?? Kollade på lite bilder från förra året för att komma i stämning tills på lördag, för då kommer det bli fullt ös!!=)


Bilder från kräftskivan 2007



  










En till bild på fina Tiger!!

Här kommer en till bild på Tiger, denna är dock nyare, togs nu i somras i trädgården. Tyckte att bilden var lite grå så jag gjorde den lite mer färgglad!!
Vad tycks??



FÖRE:



EFTER:

Bilden är tagen med min kamera, Sony alpha 350

Redigerat en bild!!

Om en bild blir lite suddig/mörk/ljus så är det bra med ett redigeringsprogram, jag har hittat ett gratis-program som heter Paint Net. Jag har precis redigerat en gammal bild på Tiger, den är tagen i trädgården när vi bodde i lägenheten. Jag tycker att denna bilden är så fin på min lilla Tigge!!=)


FÖRE:



EFTER:

Bilden är tagen med Tobbes kamera, Canon EOS 40, eller 400(kommer inte ihåg)

Kräk-Eva ska vara med i Tyra Banks show!!

Var inne på kanal5.se precis och läste något roligt, Kräk-Eva(hon som hade mensvärk och spydde i direktsändning) ska vara med i Tyra Banks show. Shit, det är rätt stort att va med i den showen, hon var en helt okänd tjej som spydde i tv och nu ska hon åka till New York och träffa Tyra Banks. Kan bara säga Grattis EVA!!

 Här kommer artiklen från kanal 5.se



Tyra älskar Kräk-Eva
En av världens största tv-kvinnor har uppmärksammat den ökända YouTube-videon.

Det blev ingen Kristallen-nominering för Kanal 5:s stolthet Eva Nazemson. Men om det kan vara till någon tröst, kommer hennes främsta tv-framträdande snart att nå ut till miljontals hushåll världen över.

När självaste Tyra Banks Show hörde av sig, tvekade Eva inte en sekund att hoppa på planet till New York. Där ska Tyra visa upp spektakulära YouTube-klipp, och Nattliv-spyan från hösten 2007 ett givet inslag.

Vi får hoppas mensvärken inte gör sig påmind i Tyras studio. Det är inte klart än när programmet sänds.


Städat och tittat på OS!!

Har tittat lite på OS i dag, såg bla när 19 åriga Emma Samuelsson, hon va jätte duktig, trots att hon åkte ut i kvartsfinal!!
Har haft jätte oordning i lådorna i skrivbordet länge nu, men i dag tog jag tag i det och nu är där ordning och reda. Båda lådorna var propp fulla innan, man kunde knappt öppna eller stänga dom förrän något tog i. Nu har jag ränsat bort en massa som inte behövde ligga där, en del saker slängde jag, andra la jag på ett mer lämpligt ställe så nu kan man öppna lådorna utan problem.



19 åriga Emma Samuelsson från Göteborg.

Träning!!

Dags att träna i kväll igen, blir hämtat om några minuter. När jag kommer hem ska jag äta rester från igår, lasange. Mums, längtar redan!!=)

Tjänat pengar!!

Kommit hem från mormor och morfar nu, lycklig eftersom jag tjänat 300:-. Först permanantade jag mormors hår sen klippte jag topparna på det, hon har så pass kort hår så att man är tvungen att göra det i den ordningen annars kan man inte rulla upp det. Efter att jag var klar med mormors hår klippte jag morfar och efter det bjöd dom på lunch, kräftsoppa och hallon och glass till efterrätt. Kräftsoppan var riktigt god, ska få receptet av mormor.




Bild tagen från google.se


Bild tagen från google.se


Ska gå och sätta igång en tvätt nu, högen i tvättkorgen börjar växa. 



 

Permanenta och klippa!!

Ska sticka hem till mormor och morfar snart, ska klippa och permanenta mormors hår. Förmodligen klippa morfar också.
Sen i kväll blir det träning!!

Mätt och belåten!!

Nu har vi ätit middag, lasagne, det är inte ofta vi äter det eftersom det tar så lång tid att laga. Men fy fan va gott det är.

Så här smarrig såg den ut när det kom ut ur ugnen.

Lasagne!!

Skönt med lite sol i dag, har legat ute och solat i ca en timme, tyckte att det blåste för mycket så jag gick in. Nu ska jag snart börja laga mat och i dag blir det lasagne. Jeppe kommer inte hem förrän halv 5 men det tar rätt så lång tid att laga lasagne plus att den ska ju gärna stå en liten stund efter att man tagit ut den ur ugnen så att den blir lite fastare. Till det har jag tänkt göra en sallad, det kommer bli mumsigt!!! 




Bild tagen från google.se


Tränat!!

Kommit hem från träningen nu, det var riktigt svettigt i dag. Vet inte ifall det var något fel på ventilationen men det var många som sa att det var extremt varmt i dag. Nä nu måste jag äta något är jätte hungrig!!=)

Två kattungar upphittade!!

Catrin har tagit hand om två kattungar som hennes arbetskamrat hade hittat. Det är förmodligen två hanar ca 11-13 vackor gamla alltså redo att flytta till ett nytt hem. Catrin har redan en katt och ska få en ny om några veckor så dom kan inte ha två till. Är det någon som är intresserade av dessa otroligtr söta kattungar hör av en till [email protected].

Den ena honan är helt svart och den andra är grå/svart tigrerad. Dom är rumsrena och keliga båda två.
 För med info gå in på http://www.cathe.blogg.se

 
Inte så jätte bra kvalité på bilderna, tagna med mobilen. På Catrins blogg finns det bättre bilder!!

Det känns som en mardröm!!

Det känns helt overkligt att han är borta, fina fina PEPSI. Jag lider verkligen med er, det värsta som kunde hända har hänt. Det känns konstigt att tänka att man aldrig med kan klappa och gosa med honom, han var ju inte ens 2 år. Livet är orättvist.


 


Städat!!

Städat hela mellanvåningen, är riktigt nöjd. Här var inte så stökigt utan mer skitigt och nu efter några timmars städande är jag äntligen färdig. Och snart kommer Jeppe hem, tiden går mycket fortare när man har något att göra. Förrutom att ha städat så har jag rensat ut kylen och skafferiet, där var en del saker som var gamla. Hittade en mjölk i kylen som gick ut igår men den var oöppnad så istället för att kasta den gjorde jag chokladpudding som jag och älsklingen kan äta i kväll. Mums........ikväll blir det pizza och chokladpudding, riktig fredagsmat!!!




Nystädat och fint!!!!!!!!

Suttit vid datorn länge, dags att gör något vettigt!!

Nä, nu måste jag gör något vettigt i dag, har bara suttit framför datorn. Har ändrat lite på bloggen i högra spalten, bla lagt in nya bilder på katterna.

----------------------------------------------------------------------------->
Kolla själv!!

Äntligen FREDAG!!

Har precis ätit frukost och är glad över att det är fredag för då är det ju snart helg och det betyder att Jeppe kommer va hemma. Det är skönt att ha semester med vissa dagar är det lite tråkigt att gå hemma själv därför längtar jag till helgerna då Jeppe också är hemma=).

I kväll ska vi nog laga pizza, har snackat om att laga det ett tag nu. Det är så himla gott med hemlagad pizza, vi äter det ofta och har inte tröttnat än=).



Bild tagen i Glimminge 17/7-08





Träning!!

Ska sticka iväg och träna med mamma och ca 10 min. Utegympa, blir nog skönt eftersom det är fint väder.



Bild tagen från lokaltidningen.se

Varit med Måns hos vererinären i dag!!

I går upptäckte jag att ena halvan av Måns nos var väldigt torr och hård, det var på samma sida som han blev påkörd på för en och en halv månad sedan. Jag pillade ju såklart lite och fick av en liten bit av nosen, kanske inte så bra. Och i dag tyckte jag att den var ännu torrare så jag ringde till veterinären i Kävlinge och vi kom fram till att jag skulle åka dit med honom eftersom det var svårt för henne att bedömma vad det kunde va över telefonen. Så 14.15 fick jag en tid och det visade sig att det inte var så farligt, hon trode att det hade med olyckan att göra. Hon sa att efter olyckan så har huden blivit sämre där och nu kanske han bråkat men en annan katt och rivit upp nosen, och pga olyckan så läker huden inte lika fort. Hon bad mig att smörja in nosen så att det inte var så torr och om det blev värre skulle jag åka dit med honom igen.




Ny dag nya tag!!

Vaknade för ca 1 timme sedan, har ätit frukost och suttit vid datorn. Ska ringa mamma snart, hon bad mig ringa när jag gått upp i dag. Mamma och pappa ska bjuda hem folk på lördag och hon ville ha lite smakråd om vilken mat hon skulle bjuda på. Annars i dag ska jag tvätta, städa, och förmodligen träna.

Middag och filmkväll!!

Klockan 19.00 bjöd Jeppes föräldrar på middag, Tobbe och Lotten var också där. Det var jätte gott, kyckling, korv och potatis i ugnen. Efter det bjöd jag hem Tobbe och Lotten till oss för att titta på film. Lotten nappade direkt såklart och bröderna Lindholm reagerade likadant, ähhhhhhhh, sa dom=)
Vi hade lite svårt att välja vilken film vi skulle se, började kolla på 4st tror jag, det slutade sedan på "butterfly on a wheel". Undertiden kvängde vi två påsar chips+ dippa och en påse popcorn.........inte alls bra, det får bli träning i morgon!!!!=) Men det var gott och det hör till att äta kränga när man kollar på film, eller hur Lotten!!=)


Tack för en trevlig kväll!!=)





Var tvungen att prova stativet jag köpte i dag.=)

Hemma från Ullared!!

Har precis kommit hem från Ullared och fy fan va mycket folk där var i dag. Vi gick in klockan 12.00 och var klara 16.00, så det gick hyffsat sanbbt i dag. Handlade för ca 1200:-, bla 4st solcellslampor, 2 tröjor, 1 huvtröja, ett kamerastativ och en massa hushållsartiklar.


 
Tröja till Jeppe, 99:-                                                     Huvtröja till mig, 99:-




2 tröjor till mig, 39,95:-st

 
Solcellslampor 29,95:-

Ullared here I come!!

Sitter och äter frukost nu, snart dags att åka. Måste bra göra min i ordning och sen försöka få in Tiger. Gick ett varv och kallade på honom när jag vaknade men han syntes inte till. Han dyker nog upp snart, det brukar han göra.

Va ska ni hitta på i dag, jobba, kanske fortfarande semester?

Läggdags!!

Nä, det är nog läggdags för min del nu, ska ju till Ullared i morgon. Ska visserligen inte åka jätte tidigt, kl:9.00 men man vill ju vara utvilad.

Natti natti!!!!=)

Kvällsmat!!

Har kommit hem från träningen, sitter just nu och äter kvällsmat, knäckebröd och filmjölk. Jag har hittat ett knäckebröd som jag verkligen gillar, det är lite lufigare än vanliga och gjort av dinkel. Det var riktigt kul att gympa i dag, det var ett helt nytt pass och musiken var jätte bra.



En "pappa special"- knäckebröd men jätte mycket gurka och tomat och underst skinka. JÄTTE GOTT!!

Träning!!

Dags att träna igen, sticker om 20 min. Skönt att vädret har blivit lite bättre nu, solen är framme emellanåt men det blåser ju fortfarande. Nä nu måste jag gå och byta om.


Ullared i morgon!!

Mormor ringde tidigare i dag och undrade ifall jag ville följa med till Ullared i morgon. Mormor, morfar och min morbror ska dit och det är självklart att jag vill följa med. Eftersom Jeppe inte har semster längre är det ju bara jag och katterna hemma nu tills jag ska börja jobba så det kan va kul med en utflykt i morgon. Jag har inte tänkt handla så mycket eftersom det inte var så länge sedan jag var där sist.




Våra utemöbler har blåst sönder!!

I går kväll när jag skulle gå på toa(vilket vi gör på ovanvåningen för tillfället) så gick jag in i det ena rummet och tittade ut genom föstret och då såg jag att alla plastmöblerna hade blåst av trädecket. Man ville ju inte gå ut i går precis och flytta dom, eftersom det blåste så mycket. I dag när jag vaknade så tittade jag ut igen och då såg jag att det ena benet på bordet är av, kan inte se ifall någon av stolarna är sönder. Det gör inte så jätte mycket att dom gick sönder, vi har fått dom av mina föräldrar och vi har tänkt köpa nya, men lite störigt känns det.



Är det någon mer som har drabbats av blåsten och fått något sönderblåst??



Slingat och färgat Karros hår!!

Efter att jag hade vatt i Malmö och pratat med labbet(vilket gick jätte bra) så stack jag hem till Karro. Jag var nog där vid halv 2 tiden, och det första vi gjorde var att äta lite lunch. Sen åkte vi och handlade hårfärg, köpte med oss 4 st, var osäkra på vilken vi skulle ha. Först slingade jag hela hennes hår med blonda slingor, sen färgade jag de ljusa/blonda delar hon hade färgat i går till mörkade, liknande hennes egen hårfärg. Resultatet blev inte en stor skillnad från hennes ursprungliga hårfärg, utan det såg med solblekt ut, vilket hon var ute efter. Klockan halv 8 var vi färdiga.




 
FÖRE:                                                                                   EFTER:
 


FÖRE:                                                                                   EFTER:
 


I stället för att ha jätte ljusa slingor på vissa delar av håret så han hon nu, flera och smalare slingor över hela håret.

Regn, regn och åter regn!!

Usch vilket väder man har vaknat till i dag. Detta är Jeppes första arbetsdag efter semestern, hoppas inte han behöver jobba utomhus. Tycker synd om honom i såfall.

I dag hade jag tänkt åka till det labbet jag ska börja jobba på, chefen har haft semester och är tillbaka i dag. Dom ville att jag skulle komma dit någon gång denna veckan så att vi kan diskutera lön och skriva papper. Att sticka dit i dag tycker jag är skönast, så är det gjort, och jag slipper vänta.

Efter att jag vatt i Malmö ska jag köra hem till Karro, hon va här i går, då klippte jag lugg på henne. Och senare i går kväll fick jag ett sms att hon hade förstört sitt hår, blonderat sönder det. Så jag ska se vad jag kan göra åt det, hon brukar ha hårfärger hemma, någon måste vi ju kunna använda så att det blir fint igen.


Grillning hos Kikki och Johan!!

I går hade Kikki och Johan grillning hemma hos sig, och där bjöd vi in oss själva....hihi=) Det var mycket trevligt och vi hade verkligen tur med vädret. Efter att vi hade ätit så spelade vi kubb, tjejerna mot killarna, och det slutade 1-1. Sen var det dags för efterrätt, en jätte god och mäktig chokladkaka, kokostoppar och maränger. Det var smarrigt. Vi satt ute hela kvällen, det var stjärnklart och mysigt!!=)

Tack Kikki och Johan för att vi fick komma!!



















Bilder från tåget!!

Hittade lite bilder på min mobil från i går. Hade glömt bort att jag tog bilder när vi satt på tåget.








Kvalitén är ju inte den bästa när man tar med mobilen, men men, bättre än inget alls.

Middag och slagt!!

I går var det party party, det var super kul trots att vi slutade lite tidigt. En viss dam mådde lite dåligt, hoppas hon mår bättre i dag=). Vi var 6 stycken som åt här, jag, Jeppe, Anders, Catrin, Björn och Karro. Och sen var det bara vi tjejer som stack ut, det blev slagt.


Här kommer lite bilder från när vi var hemma hos oss.





Sockersöta Catrin.
















 









Party party!!

I kväll ska det festas, jag Catrin och Karro. Snart kommer dom till mig och då ska vi först äta, det blir kyckling och pastasallad och chokladpudding till efterrätt. Sen sticker vi till Slagt, det ska bli så kul, det va länge sedan vi festade.


Kvällens outfit.





RSS 2.0