Nu är nyårsmaten beställd!!

Eftersom vi blir så många på nyår, 17st så blir det smidigast att beställa mat. Och i dag har jag fixat det.




Detta ska vi äta:
+ en efterrätt som vi ska laga själv(har inte bestämt vad än, kom gärna med förslag)


Bruschetta toppat skagenröra, citron & dill

Skivad fläskfilé med ett täcke av örter & rosépeppar

Tryffel honungskokta päronklyftor

Skivad kycklingfilé med rostad rökt paprika & vitlök

Vitlöksdoftande potatisgratäng

Basilikadoftande pastasallad med citronmarinerade räkor & granatäpple

Ekbladsallad med valnötter, rädisor & cocktailtomater

Quiche Lorraine (fransk ost & skinkpaj med dragon)

Lime- chillicremé

Mango aioli

Mustig rödvinssky

Olivröra med färskost & örter

Två sorters dessertost med druvor & paprika

Salta kex & grissinistänger

Pain riche & smör


269:-

   



Uppdatering: Till Marie som ville veta var maten är beställd, den är från "alla tiders catering" och den ligger i Malmö.
Klicka här om du vill kolla in deras hemsida.


Idol 2009-Malmö arena

Det var jätte häftig att se Idol live, vilket tryck där var!!=)
Vi började med fördrink hemma hos Lina sen tog vi en taxi till malmö arena. Det var fullsatt, över 12.000 pers, då kan ni kanske tänka er vilket tryck där var!! Under varje reklampaus så uppträdde 4 av dom som åkt ut, Reza, Erica, Eddie och Rabih.
Under den långa pausen lyckades vi vara på rätt ställe vid rätt tidpunkt, vi såg, Laila och Anders Bagge, Reza, Erica, Eddie och Rabih. Rabih ställde till och med upp på ett kort, tusen tack. Efter det svävade jag och Jessica på moln resten av kvällen. Det var coolt att träffa dom live.
Bäst för kvällen var Erik sen Tove och rätt person åkte ut, även fast alla är jätte duktiga vid detta läget.

Efter Idol åkte vi hem till Lina och fortsatte dircka och därefter utgång till Brezze. Synd bara att vi inte var alla 5 till slutet.

Tack alla underbara tjejer för en minnesvärd kväll!!!!!=)








Filmer kommer senare!!


Idol--> Malmö arena

I morgon efter jobbet ska jag sticka hem till Lina och sen på kvällen är det äntligen dags för att se idolerna live, wii va kul det ska bli.
Det blir jag, Lina, Sandra, Frida och Jessica som ska dit, va kul vi ska ha. Jag och Lina ska göra vid oss tillsammans, mysigt, sen kommer dom andra töserna och då blir det fördrink och tjejsnack. Därefter tar vi en taxi till malmö arena för att kolla på Idol. Efter det blir det förmodligen en drink någonstans eller utgång. Ser verkligen fram emot morgondagen, ska bli kul att träffa tjejerna(var alldeles för länge sedan nu) och kul att se Idol live!!!!!=)



Var tvugna att åka till veterinären med Måns.

Det hela började i lördags med att Måns kom in med 2 sår i huvudet, ett precis nedanför hans vänstra öra och ett på hans vänsta kind. Det var små sår, jag tvättade av dom, och sen var det inte mer med det. På söndaen började det bli mer svullet och på måndagen var hans vänstra kind jätte svullen. Såren var fortfarande väldigt små. Han var väldigt dämpad, och åt dåligt.
Men sen på tisdagen så svullnade såret vid örat upp och man såg att där fanns en massa var under. Jag klämde hål på den och fick ut jätte mycket var. Upprepade samma sak i går, var noga med att torka av det. Och i går hade även svullnade nästan helt försvunnit. Skönt tänkte vi.
Men i natt vaknade jag att han gnällde och gick jätte konstigt. Han haltade, ville inte stödja på sin högra framtass. Jag väckte Jeppe 2 på natten, jag blev ju jätte orolig för vår lilla Måns. Vi tittade på honom och förstod inte varför han plötsligt börjat halta, vi trodde såklart det värlsta, typ hjärnblödning eller liknande. Vi bestämde oss för att ringa till veterinären på morgonen och han mådde likadant då.
Så i morse vid 06.30 fick jag ringa akutnummret till djursjukhuset i malmö och fick en tid redan 08.45, och av dom fick vi goda nyheter. Måns har troligen blivit biten av en annan katt, både på huvudet och på benet. Såret var tydligen format som en tand. Och anledningen till att tassen var svullen var att han förmodligen hade ett litet sår även där som nu blivit inflamerat. Vi fick antibiotika som han nu ska äta i några dagar. Och blir inte tassen bättre får vi åka in igen. Vär lilla Måns bara ställer till med en massa bus hela tiden. Men vi älskar honom ändå!!=)




Fler bilder från julfesten!!

Som ni förstår så trivs jag jätte bra på det nya jobbet(men jag saknar ju Sammah, har inte glömt dig)!!!=) I dag sa Maja "Du har bara varit här i snart 2 veckor men det känns som 3år" Ha ha, och det tar jag positivt, det känns verkligen som jag hamnat rätt!!=)


Har fått bilder från en annan från jobbet, här har ni några av dom.







2 alternativ!!

Nyårsbuffé



Bruschetta toppat skagenröra, citron & dill

Skivad fläskfilé med ett täcke av örter & rosépeppar

Tryffel honungskokta päronklyftor

Skivad kycklingfilé med rostad rökt paprika & vitlök

Vitlöksdoftande potatisgratäng

Basilikadoftande pastasallad med citronmarinerade räkor & granatäpple

Ekbladsallad med valnötter, rädisor & cocktailtomater

Quiche Lorraine (fransk ost & skinkpaj med dragon)

Lime- chillicremé

Mango aioli

Mustig rödvinssky

Olivröra med färskost & örter

Två sorters dessertost med druvor & paprika

Salta kex & grissinistänger

Pain riche & smör

269:-


Förrätt
Toast Skagen
Räkor, Rom, rödlök, majonäs toppad med dill och citron
69:-

Huvudrätt
Filet Mignon Black and white 2009
Oxfilé och fläskfilé med tryffel/rödvinsås,hemlagad bearnaisesås samt frästa haricot verts Vitlöksdoftande potatisgratäng
179:-


För mer info kolla här


Matförslag till nyår!!

I går när vi umgicks med Tobbe och Lotten snackade vi om maten till nyår och kom på att det kunde va rätt skönt att beställa mat. Så får man mer tid över till att umgås!!=)



Så nu tänkte jag höra med er som ska komma, vilket ni röstar på?


Och om det blir catering så kom gärna med förslag på var man kan beställa ifrån, har ni några tips?


Dresscode till nyår!!

Nyårsafton ska firas hemma hos oss och jag längtar jätte mycket nu eftersom vi kommer va ett riktigt härligt gäng.
Som kul grej tänkte jag att vi skulle ha ett tema och eftersom Frida och Johan gjorde en sådan succé med matchande klädsel på Sandras 21års fest så tänkte jag vi skulle ha det som tema till nyår.




Matlagning och bio med Tobb och Lodd!!

I går vid 6-tiden åkte vi hem till Tobbe och Lotten och lagade mat. Det blev kyckling, spenat och tagiatelle i ugnen. Och till det mozarella och tomater, mums mums!!
Efter att vi ätit åkte vi och kollade på bio, det blev filmen "2012", och den var jätte bra!! Filmen var 2 timmar och 38 min, så det blev en sen kväll, var inte hemma förrän vid halv 1.


Tack Tobb och Lodd för en mysig lördakväll!!



Däckbyte!!

I dag har Jeppe varit duktig och bytat till vinterdäck på båda våra bilar, hans mormor och morfars och hans mosters bil.




2 filmer från julfesten!!




Julfest med jobbet!!

I går efter jobbet var det dags för julfest och det var en väldigt lyckad kväll.
Vi jobbade fram till ca 15.30 sen bytade vi om och gjorde oss fina. Därefter åt vi pizza, chips och drack gott. Bla var det en som hade tagit med sig sambucca, och innan vi drack den så körde han sitt partytrick och tände eld på den. He he, underhållande!!
Vid halv 6 så tog vi alla taxi till där bussen skulle utgå ifrån. Och på plats var tandläkare, tandhygienister och tandsköterskor som vi skulle dela bussen med. Innan vi gick på bussen så kom tomten och delade ut varsin julpåse som vi skulle använda oss av under resans gång. I påsen fanns ett champangeglas, ett snapsglas, en liten champangeflaska, en snaps, en tomteluva och en sånghäfte. Så under resans gång så sjöng vi snapsvisor och skålade.
Julfesten var utanför Skivarp och det var Danne Stråhed och hans team som underhöll. Efter middagen så startade showen och höll på i ca 1 1/2 timme. Och därefter tog dom bort borden i mitten av rummet så att vi alla kunde dans. Vi dansade nästan hela tiden tills det att dom stängde, det var en riktigt lyckad julfest och jag trivs jätte bra med mina nya arbetskamrater!!=)







2 dagar på det nya jobbet och allt känns super!!

Ja, nu har jag jobbat hela 2 dagar på det nya labbet, och det känns jätte bra!! I går när jag gick hem hade jag huvudvärk, inte så konstigt när allt är nytt. Nytt ställe, nya människor, nytt porslin, nya verktyg, nya rutiner m.m.  Jag somnade lite efter 8 i går, snacka om att jag var trött, hehe.
I dag har det flytit på jätte bra, och gjort 7st tänder, i går hann jag bara med 3st, hehe, så det går framåt=)

På fredag ska vi på julmiddag, perfekt för mig att lära känna alla. Det ska bli jätte kul!!=)


Nä, nu måste jag avsluta ska sticka iväg och träna!! 


Ovanvåningen!!

Jeppe har varit jätte duktig denna veckan och jobbat på ovanvåningen varje dag, Det går verkligen framåt nu och i dag blev han färdig med all isolering.



Samma stil!!

Provade mitt nya linne från Gina tillsammans med mina nya glansiga leggings jag köpte förra veckan. Tycket att dom hade samma stil och passade bra ihop. Döskallarna på linnet gör ju att det blir lite tuffare och passar då bra till leggingsen.



Vad tycks?


Nyårsklänning??

Hittade en superfin klänning i den nyöppnade affären "Whoops fashion" på Nova. Min tanke när jag såg den var, "nyårsklänning".



Vad tycker du, skulle den passa till nyårsafton??



Nya dessertskålar!!

I dag har jag använt det presentkortet jag fick som avskedspresent från jobbet. Jag ville ha dessertskålar och jag hittade några som jag tyckte var jätte fina.



Shoppat!!

Har varit en runda på Nova i dag, fick med mig massa fina kläder hem. Anledningen till att jag åkte dit var för att jag skulle använda presentkortet jag fick på Cervera. Och eftersom jag ändå var där så passade jag på att gå en runda inne på nova. Köpte 3 tröjor, ett linne, en super fin klänning och dessertskålar. Visar bilder på klänning och dessertskålarna senare. Ni får nöja er med bilder på dom andra kläderna så länge=)







Nu ska jag laga fajitas, återkommer med fler bilder senare!!!



Present från jobbet!!

I dag hade vi lite avsked för min på jobbet och i morgon är min sista dag. Vid frukosten så kom chefen med en liten present till mig, jag fick ett presentkort på CERVERA, jätte snällt. Jag hade inte förväntat min något alls, jag har ju bara jobbat där i lite mer än ett år, så det var verkligen snällt.




Förslag på låtar till nya gympapasset!!












Prinsesstårta!!

I morgon ska jag bjuda på prinsesstårta på jobbet, det är min näst sista dag. Anledningen till jag ska bjuda på den redan i morgon är för att både chefen och min avdelningschef ska åka till stockholm på mässa. Så det kommer bli avsked för mig redan i morgon, sen på måndag börjar jag äntligen på det nya stället.





Steg för steg!!


Träningsdags!!

Nu är det snart dags att sticka och träna igen. Vill du läsa mer om Korpen där jag tränar kan du kika in på deras hemsida. Jag är delvis ansvarig för hemsidan, har bla lagt in lite bilder.
 Klicka här för att kolla in Korpens hemsida!!




Alla ledarna på Korpen i lund!!


Fisksoppa!!

Var sugen på fisksoppa i dag, lagde efter ett recept jag hittat på Arlas matlagningsgrädde. La även i potatis och morötter för att den skulle bli matigare. Kan verkligen rekommendera det receptet, den var mumsig.




Nya boots!!

Pappa kom hem från Usa i går och då hade han bla. med sig ett par jätte fina boots till mig. Dom är mörkbruna och varma och mysiga. Perfekt nu när det är lite kallare, kanske blir invigning av dom redan i morgon!!=)


Tack pappa, du är bäst!!=)


Jag älskar klockor!!

När jag var i Ullared så köpte jag en klocka, har inte kunnat använda den än eftersom den var för stor. Men i dag när vi var hemma hos mormor och morfar så hjälpte morfar mig med att göra den mindre. Så nu kan jag äntligen börja använda den!!!

Tusen tack för hjälpen morfar, vad skulle jag göra utan din hjälp!?!?!=)


Jag gillar stora klockor!!


Farsdag!!

I dag är det ju farsdag och detta har vi firat med middag hemma hos min mormor och morfar. Efter midagen spelade vi canasta, och jag och mormor spöade skiten ur dom andra, hahaha!!=)




Världens bästa pappa fick självklart presenter av min och brossan!!=)


Rensat och städat!!

Har hunnit med mycket i dag, har bla städat och rensat ur i skafferiet. Så himla skönt när det är gjort, nu vet man vad man har hemma.





Shoppat!!

Har varit på Center syd i dag, köpte två tröjor och en par leggings. En beige långärmad tröja och en ljus rosa/beige stickad tröja.


Invigde båda tröjorna i dag!!


Lax med spenat i ugnen!!

I dag(lördag) har vi ätit ugnsbakad lax med spenat och tagliatelle.
Så här tillagda jag den:





Kalas!!

Snart ska vi på kalas, Jeppes mormors brödrar ska firas. Skönt att slippa laga mat i dag!!=)





Så här har min tisdag och onsdag sett ut!!

Gårdagen såg ut så här:
*Tandläkarbesök 07.45, på plats för färgtagning.
*08.30-17-00 jobb`
*18.00-19.00-->
träningspass 1(core)
*19-00-20.00-->
träningspass 2(medelpass)
*Efter träningen; duschade, åt fil och flingor, kollade lite på tv därefter sängen.



Idag har jag gjort följande:
*07.30 hämta/lämna jobb på folktandvården i Kävlinge
*08.00-17.00 jobb
*Lagat tacos, bjöd även mamma på mat.
*Blivit klippt av mamma och även klippt henne.
*Kollat på
"Arga snickaren" och "Greys anatomy"-älskar dom programmen!!






Tandläkarbesök!!

En liten inblick i mitt jobb som tandtekniker:


I morgon klockan 07.45 ska jag vara hos en tandläkare och hjälpa till med en patient. Jag antar att jag ska ta färg, det är nämligen inte det lättaste. För att hitta rätt färg använder jag mig av olika färgskalor, dom ser ut så här:



Den i mitten "vita-skalan" använder jag mig av dagligen.
Dom andra används som komplement då den ej räcker till.


Lax är nyttigt och gott!!

I dag har vi ätit följande:


Filmer från Sandras 21års fest!!

För att se filmerna klicka här


Användarnamn: witte
Lösenord: fråga mig (antingen via sms eller [email protected])


Filmer från Ullareds-tripen!!






Ullaredsfynden!!

När vi var i Ullared shoppade jag en massa fina saker, bla det gamla vanliga så som toalettartiklar, tvättmedel, sköljmedel, plastpåsar, m.m. Vi behövde även nya sängkläder, köpte 2 par vita och 2 par svarta lakan och vars ett brunt satin-påsalakanset. Super fint, som kommer passa bra till ränderna vi har i sovrummet. Hittade även lite farsdagspresenter, så nu är det fixat.
Förutom dom sakerna så köpte jag även detta:




Bildregn från Sandras 21års fest!!

Tack Sandra för en super trevlig fest och tack Daniel för all den goda maten du fixat!!



Bilder från gårdagen!!











RSS 2.0