Jobbat hela helgen!!

Vi har varit jätte flitiga hela helgen och byggt på förrådet. Murningen är färdig, taket och dörren är på plats. Hann inte ta några bilder i dag, så ni får nöja er med gårdagens bilder så länge. Fler bilder kommer sen.



Kommentarer
Postat av: Daniel

bygglov?

2010-10-04 @ 06:51:07
Postat av: Sandrix

Vad fint det blir! :D

2010-10-04 @ 08:49:33
URL: http://sandypaprika.blogg.se/
Postat av: jeppe

Friggebod (enligt kommunen)

2010-10-04 @ 21:03:50
Postat av: jeppe

friggebod (enligt kommunen)

2010-10-04 @ 21:04:35
Postat av: jeppe

Du behöver inte bygglov för friggebod

En friggebod är enligt lag bygglovsbefriad om den byggs som ett komplement till ett en- och tvåbostadshus. Men även om du inte behöver söka bygglov för att få bygga boden, finns det ändå andra krav i plan- och bygglagen som måste vara uppfyllda.



Det är tillåtet att uppföra en eller flera friggebodar (komplementbyggnad) utan bygglov i omedelbar närhet av bostadshuset. Men tänk på att den sammanlagda byggnadsarean av alla de bodar som uppförts på tomten inte får vara större än 15 kvadratmeter. Vid beräkningen ska också räknas med bodar som tidigare har byggts bygglovfritt med stöd av friggebodsregeln. Höjden från mark till taknock får inte överstiga 3,0 meter.



Tillstånd från grannarna

Om du vill bygga din friggebod närmare än 4,5 meter från tomtgränsen till din granne krävs medgivande från berörda grannar. Det är lämpligt att medgivandet är skriftligt, även om det inte finns något formellt krav på detta. Om grannen inte ger sitt medgivande måste du vända dig till din kommun och göra en ansökan om bygglov.



Friggeboden ska passa in i omgivningen

Även om friggeboden är bygglovsbefriad måste andra krav i plan- och bygglagen vara uppfyllda. Det innebär bland annat att boden ska anpassas till omgivningen. Att bygga ett stort antal mycket små bodar, även om den totala byggnadsarean inte överstiger 15 m², eller att välja en avvikande färg kan strida mot dessa regler.



Krav på säkerhet och brandskydd

Byggnadsverkslagens regler om bärförmåga och säkerhet vid användning gäller också för friggebodar. I Boverkets byggregler finns regler som syftar till att förhindra brandspridning mellan byggnader. De gäller om friggeboden är större än 10 m² och placeras närmare huset än 4,0 meter.



2010-10-04 @ 21:11:57
Postat av: Sandrix

Tack hihi =)

2010-10-04 @ 22:54:26
URL: http://sa

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0