Min klasskompis Elin är en duktig konstnär!!

Hon ställde ut sina underbara tavlor på en utsällning som är till för studenter, och det gick jätte bra för henne. Hon fick mycket positiv respons. Är jätte stolt över henne....."Go Elin"♥

Nedan kan ni läsa artiklen om henne i Sydsvenskan.

bild
Nu har jag klivit ut ur garderoben, säger tandteknikerstudenten Elin Lindberg som i går ställde ut sina konstnärliga alster för första gången. Foto: Patrick Persson
Malmö

Salig mix när studenterna ställer ut
Av Hanna Rydén
Först publicerad: 9 april 2008 23:30
Senast uppdaterad: 10 april 2008 13:51

Tidigare var det nittio meter tristess och gråhet. Numer pryds korridorens väggar i Malmö högskolas bibliotek Orkanen med mystiska sagovärldar, barbröstade primadonnor och dramatiska ansiktsuttryck.

Malmö. Med skumpa, oliver och chips invigdes i går kväll högskolebibliotekets nya konstsatsning - Studenternas galleri - med mingel och vernissage.

I galleriet visar just nu elva studenter upp sina verk. Ingen av dem är professionell konstnär utan har målandet som sitt stora intresse.
- Här får de en chans att ställa ut. De får synas och blir bekräftade. Och så får de den här miljön att se trevligare ut, säger studentombudet Christina Hansen, som sitter med i den arbetsgrupp bestående av studenter och personal som i höstas började skapa formerna för Studenternas galleri.

För Elin Lindberg, som läser till tandtekniker, var det i går första gången som hennes målningar blottades för allmänheten.
- Jag var lite nervös innan, men det är kul att ha fått så positiva reaktioner. En hel del har frågat vad tavlorna kostar, det är en bekräftelse.

När Elin Lindberg skapar ska det helst vara stort och dramatiskt. Naturen och ansiktsuttryck återkommer ofta i målningarna. Hon har alltid gillat att måla. Det märks inte minst i föräldrarnas hus där hennes olje- och akrylmålningar finns från golv till tak.
- Jag skulle vilja kunna leva på konsten, men det är bara en dröm jag har. Jag tror att många konstnärer har svårt att leva på sin konst.

På liknande sätt resonerar flera av de studenter som ingår i galleriet. De föredrar att satsa på sin akademiska karriär och låter konsten förbli ett fritidsintresse. Lärarstudenten Jörgen Persson tycker att man som hobbykonstnär har en större konstnärlig frihet.
- Jag målar allt möjligt. Jag har det som hobby och då kan man göra det. Ska man leva på konsten måste man nischa sig.
För att märka ut sig på vernissagen valde han enbart surrealistiska verk, några av dem tydligt Salvador Dali-inspirerade. Det är de kontrastfyllda färgerna som lockar hos den spanske surrealistiske konstnären.

Alldeles intill Jörgen Perssons verk tornar en sagovärld upp sig. Tandläkarstudenten Jacob Nisser föredrar mörka mystiska naturmotiv.
- Det har inget att göra med att jag skulle vara mörk i sinnet. På något sätt är det avkopplande med mystiken, lite mer intressant.

Det är verkligen en salig blandning motiv, färger och stilar som nu pryder väggarna längs med bibliotekskorridoren. Inte minst sticker Siri Ekelunds svartvita teckningar ut. I dem avslöjar hon vilka tankar som dyker upp i hennes huvud under föreläsningarna. Där syns bland annat en kvinna som skurar golvet naken och en annan kvinna med snabelnäsa som stampar på sin hund.

Bibliotekschefen Jette Guldborg är glad att de kala väggarna är ett minne blott.
- Nu är det en njutning att gå genom korridoren.

I sex veckor hänger tavlorna uppe. Därefter är det dags för nästa gäng studenter att visa upp sin konst i galleriet.


Kommentarer
Postat av: becca

Hej !! Ja med sms:et hade man ett gott skratt=)
Tänkte fråga dej lite om blogg, tycker din sida är helt underbar. är ny på detta och vill gärna ha lite råd.. gillar hur du har bilderna där uppe på dej och bra bakrund=). skriv gärna tillbax för tips =) !!! kram

2008-04-10 @ 18:21:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0