Lekar till midsommar!!

Är hemma från jobbet i dag också, har mindre feber vilket är skönt, men jag är fortfarande lika trött och ligger bara i soffan. Nu när jag haft lite extra tid så har jag haft min lilla dator med mig i soffan och planerat lite inför midsommar. Självklart ska vi leka en massa, det hör ju till när det är midsommar. Så jag har letat upp en massa roliga lekar, kanske inte hinner med alla men vi har ialla fall en del att välja mellan!!=) 



Förslag till lekar på midsommar!!


1. Hoppa säck
Varje lag får varsin säck (plast- eller jutevävssäck). Dra först upp en start- och mållinje. Det gäller att runda ett träd eller en stol, genom att hoppa jämfota i säcken. Det lag som lyckats få alla sina deltagare att hoppa snabbast vinner.

2. Potatis-kapplöpning

Alla deltagare tar sin sked med potatisen framför sig och på ditt kommando startar ni! Det gäller att runda ett träd eller en stol och sedan springa tillbaka till mållinjen.
Om du vill göra det svårare kan du använda en sked i varje hand eller en i munnen - det är en riktig utmaning.


3. Trebensstafett

Dela upp två och två. Är ni ojämna par så får en deltagare springa två gånger. Varje lag får varsin repstump eller kraftigt snöre. Dra upp en start- och mållinje. Varje lag ska springa två och två med "innerbenen" ihopsnörda med varandra. Snabbast vinner

4. Snöre genom kläderna

Alla i laget skall trär igenom ett snöre genom sina kläder, in genom byxa/kjol/klänning, sen ut genom tröja/överdel. Först genom allas kläder vinner.

5. Blinda raden

Dela upp deltagarna i två lag. Varje deltagare sätter en bindel för ögonen. Nu ska varje lag försöka ställa sig på rad med den kortaste först och den längsta sist i stigande ordning.Det lag som först är klar har vunnit

6. Ballongleken

Alla i laget knyter ett snöre med en ballong på runt sin ena fot. Man ska sedan ta sönder ballongerna i det andra laget. Det laget med en eller flera ballonger kvar sist vinner.

7. Plocka kulor med tårna

Fyll en liten pool med kallt vatten, häll sedan i glaskulor. Varje deltagare i laget får 1min var att plocka kulor med tårna, man får ett poäng per kula.

8. Kexleken

En i vart lag ska äta 4 kex och den som sen visslar först vinner.

9. Spika i spik

Alla i laget skall spika i ett spik var i en bräda. Det laget som hinner spika i alla sipken först vinner.

10. Apelsinleken

En apelsin ska skickas mellan alla i laget, den ska skickas under hakan.

11. Armkroks-stafett

Dela upp deltagarna i två lag och i varje lag två och två. Förste par i varje lag ska rygg mot rygg kroka ihop armarna. När startsignalen går, ska paret gå fram, runda stolen och gå tillbaka till nästa par i led som fortsätter likadant.

12. Ballongstafett

Förste man i varje lag håller var sin ballong mellan benen och går så fort som möjligt fram och rundar stolen och tillbaka till näste man i led som tar över ballongen och fortsätter. Om deltagaren tappar ballongen eller ballongen spricker, måste denne börja om från startlinjen. Det lag som blir först i mål vinner.

13. Brädan

2 lag eller flera som tävlar mot varandra.
Leken går ut på att alla i laget ska ställa sig i åldersordning. Men har man t ex två 18-åringar med i laget så kan de inte bara stå bredvid varandra, utan det är födelsedatum som gäller.
Tillbehör som behövs är t ex en stam som ligger ner i skogen, eller om man inte är i en skog så går det bra med en smal bräda eller liknande. Man bör vara åtminstone 5 personer i laget för att det ska bli svårt och kul. Utmaningen här är att man inte får nudda marken/golvet. Man får alltså hjälpas åt att flytta runt varandra, så det blir lite kramar! För att göra det svårare får man inte heller prata, dock visa med fingrarna t ex hur gammal man är eller sitt födelsedatum. Man kan även göra det på tid.
När laget anser sig vara färdiga får en utomstående, kanske från andra laget kontrollera om de står i rätt ordning. Det lag som lyckas bäst, eller som gör det snabbast (ifall flera lag får alla rätt) vinner!


14. Finn flest ord

Dela upp deltagarna i två lag och dela ut penna och papper. Bestäm ett tema, t ex geografiska platser. Välj en bokstav, vilken som helst. Sätt en tidsgräns, t ex fem minuter. Under denna tid ska lagen, var för sig, skriva ner så många geografiska platser som börjar på den givna bokstaven. Det lag som har flest ord vinner.
Andra teman kan vara t ex huvudstäder, kändisar, kläder, musikinstrument, maträtter.


15.Kappsäckslopp

Packa två väskor med några kläder, t ex en gammal hatt och en rock. Gör upp en startlinje och dela in barnen i två stafettlag. Nu ska förste man i varje lag springa fram till "kappsäcken", klä på sig kläderna, runda t ex en stol, klä av sig igen, stänga väskan och springa tillbaka och ställa sig sist i ledet. Sen ska näste man rusa fram och öppna väskan...

16.Pricka spannen

Tillbehör: en spann per lag, tre små bollar per lag
Dela upp deltagarna i två lag och gör upp en linje som lagen ställer sig på led bakom. Ställ upp en spann på en stol några meter framför varje lag. Förste man i varje lag får tre bollar var som de ska försöka kasta i spannen. Varje träff ger en poäng. Det lag med flest poäng vinner!



För er som har orkat läst igenom några av dom, det låter väll roligt??


Kommentarer
Postat av: Daniel

schack är trevligt.

2009-06-10 @ 20:04:38
Postat av: Anonym

Oj med lekar ni ska leka :)

Vi ska inte behålla kattbebisen, han ska få flytta hem till min pappa :)

2009-06-10 @ 20:17:07
Postat av: Sandrix

Oj det var en massa lekar haha, tror inte att vi hinner med alla ;) Men nummer: 1, 4 och 9 verkar roliga! :D Hur är det med sjuklingen idag? puss

2009-06-11 @ 11:53:43
URL: http://sandypaprika.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0